Logotips d'organismes oficials

L’última setmana deixe 16 nous contagis per coronavirus al Matarranya

Analitzant els resultats en profunditat les dades de la plataforma de transparència no són clares i tenen contradiccions i els positius sumarien 30

Els contagis corresponen al Centre de Salut de Vall-de-roures, el Centre de Calaceit no registre cap nou. | Foto: NDM

Continuen els contagis per coronavirus al Matarranya tot i que analitzant les dades la tendència de nous casos comence a disminuir. Des del passat dilluns 9 de novembre i fins ahir 16 de novembre al Matarranya s’han registrat 16 nous contagis. Estes dades el corresponen a l’últim dia del qual hi ha dades oficials del portal de transparència sanitària del Govern d’Aragó.

El total dels 16 casos d’esta última setmana es corresponen al Centre de Salut de Vall-de-roures, mentre que el Centre de Salut de Calaceit no registre cap nou contagi des del passat dissabte 7 de novembre. Respecte als recuperats, el Salut de Calaceit sume 4 i el de Vall-de-roures 27.

Tot i això, analitzant els resultats per dies i en profunditat les dades que ofereix la plataforma de transparència no són clares i tenen contradiccions. El passat dilluns dia 9 es van registrar 4 contagis, el dimarts 6, el dimecres 11, el dijous 7, el divendres no es va contar cap contagi nou, dissabte 14 es va sumar 1 positiu, diumenge també un positiu i ahir dilluns cap. En total, sumant totes estes dades els contagis en els últims dies sumen 30, però el total que ofereix la plataforma durant estos dies és de 16. Esta diferència de quasi el doble de casos es pot deure a factors com ara proves que s’han fet en dos ocasions i que corresponien a anteriors positius, o proves on els resultats eren de jornades anteriors i s’han sumat en estos dies per tal de donar els resultats en el còmput final.

D’esta forma des de l’inici de la pandèmia al Matarranya ja s’han comptabilitzat un total de 182 contagis per coronavirus. En tan sols les dos primeres setmanes de novembre al nostre territori van comptabilitzar 44 positius per COVID-19, registrant picos màxims de contagis els dies 2 i 3 de novembre quan els dos van aconseguir l’elevada xifra de 15 contagis cada dia.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank