Logotips d'organismes oficials

El Matarranya registre 44 positius per coronavirus durant el que portem de novembre

Des de l'inici de la pandèmia ja s'han comptabilitzat un total de 161 contagis per COVID-19

Video Thumbnail
Situacio Covid Matarranya
Novembre iniciava amb el pont de Tots Sants, que continuava la tendència positiva d'augments d'octubre, 56 al llarg del mes, i ratificava la segona ona de la pandèmia. En tan sols el primer cap de setmana es van comptabilitzar 15 contagis al Matarranya. El Centre de Salut de Vall-de-roures sumava 13

Novembre iniciava amb el pont de Tots Sants, que continuava la tendència positiva d’augments d’octubre, 56 al llarg del mes, i ratificava la segona ona de la pandèmia. En tan sols el primer cap de setmana es van comptabilitzar 15 contagis al Matarranya. El Centre de Salut de Vall-de-roures sumava 13 positius i dos recuperats, mentre que el de Calaceit, 2 positius i un recuperat.

La tendència s’ha mantingut en alça al llarg del mes. Aconseguint un punt màxim de 15 positius registrats en un sol dia. Els dies 2 i 3 de novembre van ser crítics i tots dos van aconseguir l’elevada xifra de 15 contagis cada dia. El Centre de Vall-de-roures va sumar 11 positius el dilluns i 12 el dimarts. Per la seua part, Calaceit, 4 el dilluns i 3 el dimarts.

Al llarg de la setmana el número ha anat descendint malgrat registrar igualment un gran número de contagis en comparació a mesos anteriors. El dimecres 4 va deixar 11 positius, el dijous 5 va sumar altres 11, divendres 6 va aportar 7 i al llarg del cap de setmana es van registrar 5 nous casos en total. De moment, al tancament de la present edició, aquestes són les xifres oficials ofertes pel portal de transparència sanitària del Govern d’Aragó, que, pel moment, no ha publicat noves actualitzacions.

Malgrat les noves restriccions aplicades pel Govern aragonés, els contagis continuen sumant i deixant ja en la nostra zona fins a 161 contagiats per coronavirus des del seu inici el mes de març.

Des dels Centres de Salut demanen que es compleixin i segueixin les mesures establertes. “Estem en un moment delicat i demanem responsabilitat a la gent perquè minimitzi els contactes socials, ja que és el més perillós en aquest moment perquè gent sense símptomes i que pot estar contagiada, s’ajunta i pot escampar-lo sense adonar-se”, explicava Daniel Ferrer, coordinador de l’àrea de Salut de Vall-de-roures. Ja que des dels centres han detectat que la gent s’està “cansant” de la situació i “no hem de baixar la guàrdia, hem de ser constants en tot moment perquè una distracció puntual pot contagiar-nos”.

En el cas de presentar símptomes, explicava Ferrer, el primer és no anar a treballar i en el cas de ser convivent aïllar-se en una habitació i contactar amb el Centre Sanitari i este li dirà els passos a seguir segons cada cas. Posteriorment, a través del rastrejador, es tractarà de notificar a tots els contactes estrets del contagiat per a contenir l’expansió, se’ls realitzarà una prova covid i seguiment dels casos. Des del centre asseguren també estar desbordats en l’atenció telefònica, “sol·licitarem reforços”, i demanen insistir si no es dóna resposta abans de continuar amb la vida normal.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank