Logotips d'organismes oficials

María Bosque: “El meu mantra és: sóc llesta, sóc forta i sóc important”

Fademur va organitzar un taller on es van donar les claus per l'emprenedoria rural femenina

Video Thumbnail
Fademur Taller emprenedoria dona rural
Ahir 19 de novembre es commemorava el Dia internacional de la dona emprenedora. Esta data té com a finalitat visibilitzar a la dona, contribuir a l'empoderament femení i acabar amb la desigualtat de gènere especialment en el món laboral i en concret en l'emprenedoria. I per celebrar este dia des de

Ahir 19 de novembre es commemorava el Dia internacional de la dona emprenedora. Esta data té com a finalitat visibilitzar a la dona, contribuir a l’empoderament femení i acabar amb la desigualtat de gènere especialment en el món laboral i en concret en l’emprenedoria. I per celebrar este dia des de Fademur, la federació d’associacions de dones rurals, van organitzar un taller sobre esta temàtica.

‘Empoderar-nos per emprendre’ era el títol del taller per videoconferència que va organitzar la delegació aragonesa de Fademur. En les dos hores que va durar la trobada es van donar les principals claus per emprendre.

La jornada va començar amb una anàlisi de la situació de la dona emprenedora al món rural. Carolina Llaquet, conductora del taller, va posar l’èmfasi en teixir una xarxa social de suport i creure en el projecte. “És important comptar amb el recolzament del major nombre de persones i amb una xarxa d’emprenedors per conèixer altres experiències i motivar-te”, Llaquet també va subratllar la importància de valorar-se a una mateixa i allò que fa, “és fonamental fixar els preus i saber posar valor els serveis que oferim”.

A la xerrada va participar la periodista i emprenedora rural María Bosque, que va contar la seua experiència i va explicar els seus secrets per tirar endavant en l’emprenedoria. “El meu mantra és: sóc llesta, sóc forta i sóc important’. Si et parles malament t’ho acabes creient, t’has de parlar bé, i més encara si ets autónoma, al món rural, jove i tens una professió ‘rara’.”

La conciliació, buscar un bon assessorament, diversificar, estar motivat però a la vegada ser realistes i conscients que pot sortir malament van ser algunes de les idees que van sorgir a la xerrada. En la qual van participar un variat grup de dones, algunes d’elles ja emprenedores i d’altres que estan orientant encara el seu projecte.

Del Matarranya van participar diverses dones, com Marta, una nova veïna de Beseit amb moltes idees per emprendre que encara està focalitzant el seu camí laboral o Amparo Grimaldo interiorista establerta a Queretes que des de fa un parell d’anys és emprenedora rural amb el seu projecte Interiorismo Regenerativo. D’altres participants de comarques veïnes també van compartir els seus projectes centrats en l’agricultura, com el cultiu del safrà, les plantes aromàtiques o la vinya.

MARTA JIMÉNEZ
blank Mitjans blank