Logotips d'organismes oficials

Novembre suma 85 positius i una mort per Covid-19 al Matarranya

Des de l'inici de la pandèmia es registren 208 casos

Imatge d'arxiu del Centre de Salut de Vall-de-roures. | Foto: NDM

La tendència en augment de contagis per Covid-19 s’estabilitza en les últimes setmanes en al Matarranya. Novembre arrencava amb xifres rècord de contagis que confirmaven la segona ona de la pandèmia. En el nostre territori, els casos registrats durant octubre i novembre superen amb diferència els aconseguits en els primers mesos de la crisi sanitària.

La primera setmana de novembre, de l’1 al 8, es van sumar fins a 43 nous contagis. El Centre de Salut de Vall-de-roures va ser el més afectat amb 35 positius. Per la seua part, el Centre de Salut de Calaceit va aconseguir un dels seus màxims amb 8 positius en coronavirus. Els primers dies del mes van batre rècord de contagis, durant els dies 2 i 3 de novembre es van comptabilitzar fins a 15 contagis per dia.

La situació es va anar estabilitzant a poc a poc. Del 9 al 15 de novembre van descendir a la meitat els contagis. Registrant-se 16 en el Centre de Vall-de-roures i 0 en el de Calaceit.

La tercera setmana de novembre, la corresponent al 16-22 de novembre va deixar 9 casos per Covid-19 al Matarranya. Tots ells registrats en el Centre de Salut de Vall-de-roures. Novament, el Centre de Salut de Calaceit va tornar a mantenir-se sense cap cas.

En l’última setmana de novembre, i fins a la qual es coneixen les dades, del 23 al 30 de novembre es van notificar 17 positius. 16 propis al centre de la capital del Matarranya i un al centre de Calaceit.

En definitiva, el total de casos registrats en el Matarranya en l’últim mes ascendeix a 85 entre la suma dels dos centres dels quals compta el nostre territori. Cal assenyalar que les xifres han estat extretes del portal de transparència sanitària del Govern d’Aragó al tancament d’aquesta edició.

Respecte a la xifra de recuperats, en total ascendeixen a 96 les persones que ja han superat la malaltia. El Centre de Salut de Vall-de-roures suma 83 altes i el de Calaceit 13.

D’altra banda, el dilluns 16 de novembre es va notificar una mort per coronavirus en l’Àrea de Salut de Vall-de-roures. L’anterior defunció es va produir el 29 d’octubre. En total, des de l’inici de la pandèmia al Matarranya 14 persones han perdut la vida a causa del coronavirus, 11 d’elles ho van fer el mes d’abril i totes corresponen al Centre de Salut de Vall-de-roures.

Des de l’inici de la pandèmia en el Matarranya s’han registrat un total de 208 casos per coronavirus.

Mitjans