Logotips d'organismes oficials

Els sanitaris adverteixen dels perills dels retrobaments familiars per Nadal

El govern aragonés ha subscrit l'acord d'establir un confinament perimetral autonòmic amb l'excepció de reagrupacions familiars durant el període de Nadal

Video Thumbnail
Situació Covid
Aragó va donar ahir el seu suport a l'acord presentat pel Ministeri de Sanitat pel qual es preveuen mesures comunes de salut pública enfront del COVID-19 per a la celebració de les festes nadalenques. En termes generals, l'acord estableix el confinament perimetral de les comunitats autònomes en el p

Aragó va donar ahir el seu suport a l’acord presentat pel Ministeri de Sanitat pel qual es preveuen mesures comunes de salut pública enfront del COVID-19 per a la celebració de les festes nadalenques.

En termes generals, l’acord estableix el confinament perimetral de les comunitats autònomes en el període nadalenc excepte, a més de les excepcions previstes habitualment, els desplaçaments al lloc de residència habitual de familiars o afins. Les comunitats podran decidir si aquesta autorització s’estén a tot el període nadalenc o se circumscriu només a dies determinats. Aquestes reunions no podran superar un màxim de 10 persones, permeses exclusivament per a celebrar els menjars i sopars nadalencs dels dies 24, 25 i 31 de desembre i 1 de gener. A més, es retarda la limitació de la mobilitat nocturna a les 1.30 hores en Nit de Nadal i Nit de cap d’any.

Els sanitaris es mostren preocupats davant el relaxament de les mesures i especialment pels retrobaments familiars durant les festes de Nadal. “Mos done una mica de por que aixequen los confinaments perimetrals i que se transmeti lo missatge de ‘salvar lo Nadal’ perquè pot donar una falsa sensació de seguretat i no és aixina, seguim en lo mateix i hem de seguir prenent les mateixes precaucions”, advertia Daniel Ferrer, coordinador de l’Àrea de Salut del Centre de Vall-de-roures.

Els professionals de la sanitat demanen minimitzar els contactes socials i sobretot fer ús de la mascareta i ser constants, perquè segons avisa Ferrer “abaixar la guàrdia en un dinar familiar, perquè és Nadal i és un dia, pot suposar que un àmbit familiar resulte infectat i que gent fràgil o amb patologies agarre la malaltia i la passe lleument o que se puga complicar”. Per això demanen prevenció, sobretot amb els contactes amb persones que no siguen del grup de convivents.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans