Logotips d'organismes oficials

Demanen una moratòria per a frenar els projectes eòlics i solars

Actualment són les empreses eòliques les que estan planificant on col·locar els parcs

Imatge d'arxiu d'un parc eòlic. | Foto: NDM

L’Associació ‘Gent del Matarranya’ ha demanat al Govern d’Aragó una moratòria sobre la instal·lació de parcs eòlics i solars a la comarca del Matarranya.

Una situació que ve donada perquè actualment són les empreses eòliques les que estan planificant on col·locar els parcs i des de l’Associació i altres col·lectius pensen que aquesta situació hauria de comptar amb una planificació estratègica per part del Govern d’Aragó que indiqui on poden muntar-se centrals eòliques i on no. Juanjo Pérez, president de ‘Gent del Matarranya’ indicava que “avui dia això no ho tenim i existeix llibertat absoluta perquè les empreses decideixin on situar els parcs. La comarca del Matarranya compta amb un entorn natural, històric i turístic molt important i pensem que en aquest territori no és la millor opció ni la millor manera de fer-ho així. Demanem al Govern d’Aragó que estableixi uns criteris que s’hagin de complir abans d’iniciar les tramitacions”.

L’Associació ‘Gent del Matarranya’ s’ha reunit amb la majoria dels partits polítics que conformen les Corts d’Aragó i la resposta està sent molt bona, ja que “veuen que el que estem demanant és de sentit comú. Volem presentar una moció que pugui ser votada en les Corts d’Aragó amb la qual els partits polítics puguin sentir-se còmodes defensant aquesta situació i parar aquest atac eòlic que estem vivint en el Matarranya, Terol i altres zones veïnes de Castelló i Catalunya”, manifestava Juanjo Pérez.

El projecte eòlic ‘Argestes’ és el que més afecta a la comarca del Matarranya en els termes municipals de Fórnols, Ràfels, La Freixneda i La Portellada. D’aquests quatre municipis, tres ja han mostrat la seva oposició total als projectes eòlics a la comarca i en el cas de La Portellada, està estudiant actualment tota la informació rebuda per a mostrar el seu posicionament.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank