Logotips d'organismes oficials

Esther Villoro, descendent de Ràfels, premi a la ‘Super Vecina 2020’ del nostre país

Esther és una de les vuit persones d'Aragó que van crear la plataforma 'Más que aplausos'

La 'Super Vecina 2020' visitant el Salt de La Portellada. | Foto: NDM

Esther Villoro, descendent del municipi de Ràfels ha guanyat el premi nacional de ‘Super Vecina 2020’ que ofereix la plataforma ‘Nextdoor’. Esther viu al barri de Valdespartera, a Saragossa, si bé sa mare és natural de Ràfels i son pare de Torre del Compte. Amb vinculació total amb la comarca del Matarranya acudeix a ella molts caps de setmana i a èpoques vacacionals. ‘Nextdoor’ és una aplicació d’ajuda veïnal que funciona per tot el món, serveix per connectar veïns amb veïns per ajudar-se, fer classes d’anglès, caminades i moltes altres activitats. La plataforma ha organitzat durant els darrers anys concursos nacionals en els que opera per anomenar als seus millors veïns i veïnes. Esther Villoro manifestava que “aquest any els meus veïns em van nominar per al premi per una sèrie d’accions que vaig fer en 2020″.

Realment són accions que tenen a veure amb l’etapa del confinament i també amb la comarca del Matarranya. Esther és una de les vuit persones d’Aragó que van crear la plataforma ‘Más que aplausos’, que ajudava en el seu moment a la Residència de Vall-de-roures i ho ha fet també a hospitals, residències i al seu propi barri. Esther Villoro organitzava festes temàtiques, festes de disfresses i moltes altres propostes que animaven als seus veïns a presentar-la als premis de ‘Super Vecina 2020’ de ‘Nextdoor’ als que Esther Villoro ha aconseguit la victòria.

I és que la ‘Super Vecina 2020’ ha viscut un any especialment difícil i tal com comenta “aquest premi ha estat per a mi una autèntica alegria en un any 2020 molt dur i en el que vaig perdre el meu lloc de treball. Posteriorment em vaig contagiar de la Covid-19. No ha estat un any fàcil i estic molt orgullosa amb el premi. Molt contenta, tant la meua família com jo”.

Esther Villoro és la primera aragonesa a alçar-se amb el reconeixement a ‘Super Vecina 2020’ del nostre país. A l’any es reconeixen a 10 persones de tot el país i per aquest 2020 s’han presentat més de 5.000 candidatures, dels quals, 300 d’Aragó, que sent en ser escollida entre tanta gent. A més, ha rebut també un premi en metàl·lic de 100 euros i una placa amb el seu nom en un carrer de Saragossa com a element decoratiu. La ‘Super Vecina 2020’ també comentava que “amb la gent del Matarranya sempre he tingut una gran relació i amb tot el treball que realitzarem a Vall-de-roures amb ‘Más que aplausos’ m’ha servit per conèixer a gent molt maja aquest estiu”.

Esther Villoro, de Ràfels i resident a Saragossa ha tingut que concedir moltes entrevistes als mitjans de comunicació amb la seua distinció de ‘Super Vecina 2020’.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank