Logotips d'organismes oficials

El Matarranya ja compte en més de 120 vacunats contra la COVID-19

Al final d'aquesta setmana, seran 93 les persones que han rebut la primera dosi de la vacuna a la Residència de Vall-de-roures

Sanitaris aplicant la vacuna Pfizer a la Residència de Vall-de-roures. | Foto: NDM

El passat dimecres 30 de desembre va arrancar la vacunació contra la COVID-19 al Matarranya. Els residents i sanitaris de la Residència de Vall-de-roures i la de Calaceit van ser els primers a obtenir la primera dosi de la vacuna. En la Residència Sant Roc de Calaceit es van poder vacunar fins a 30 usuaris. En la de Vall-de-roures, tenien previst col·locar la vacuna a 45, i finalment, van poder fer-ho a 51, sis més de les previstes. En la segona setmana, van vacunar a 36 persones.

L’11 de gener arrencava la tercera setmana de vacunació en el Matarranya. Amb aquesta, en l’Àrea del Centre de Salut de Vall-de-roures ja aconsegueixen l’objectiu de vacunar als pacients i sanitaris de la Residència. En total, al final d’aquesta setmana, seran 93 les persones que han rebut la primera dosi de la vacuna. Respecte al Centre de Salut de Calaceit, des d’aquest mitjà hem intentat contactar per a actualitzar de l’última hora, però al tancament d’aquesta edició no ha estat possible.

El treball logístic i d’organització es complicarà en les pròximes setmanes. Els primers vacunats rebran la segona part de la vacuna amb una altra dosi. I a ells, se’ls sumaran nous grups poblacionals. A més, també està prevista l’arribada de vacunes d’altres companyies farmacèutiques com la de Moderna, que s’uniran a la de Pfizer. Per tot això, tal com explicava el coordinador de l’Àrea de Salut de Vall-de-roures, Daniel Ferrer, “estem demanant que es reforci la plantilla d’infermeria per a poder realitzar jornades contínues de vacunació i tenir una bona capacitat”.

No obstant això, encara no és clar quan podran començar a vacunar a la resta de la població. “Estem esperant que ens donin la indicació per a començar amb altres grups, aquí hem acabat, però en la resta d’Aragó no han acabat amb els Centres de Salut bàsics”, afegia Ferrer.

En els últims dies s’ha criticat el percentatge de vacunes administrat. Ferrer explicava que “la realitat és que no s’administren al 100%, però això es fa per a assegurar la continuïtat de la vacunació, i que les persones amb una dosi puguin rebre la segona”.

En general la vacuna s’ha rebut amb èxit i des dels centres animen a vacunar-se: “estem recomanant la vacuna i la gent veiem que l’està considerant necessària. A la gent li dóna respecte que la vacuna s’hagi desenvolupat en tan poc temps, però al final, hi ha un equip de recerca molt gran en molts països per a desenvolupar aquesta vacuna, tenim un grup de recerca que ha demostrat la seva eficàcia i seguretat i hem de confiar en això”, assegurava el coordinador del Salut de Vall-de-roures. “Ho considero com un èxit de la ciència, que s’hagi desenvolupat aquesta vacuna amb aquest nou mecanisme nou”, sentenciava.

 

26 contagis al gener

El nou any arrenca registrant 24 contagis per COVID-19 en l’Àrea de Salut de Vall-de-roures i 2 en la de Calaceit. Per tant, en el que va d’any al Matarranya arrenca amb 26 infectats en coronavirus. Les dades han estat extretes del portal de Transparència Sanitària del Govern d’Aragó al tancament de l’edició. Novament, existeix una discordança entre les xifres totals i les dades analitzades dia a dia. Si es consulten diàriament les xifres marquen 20 contagis en el Salut de Vall-de-roures i 12 en el de Calaceit, per tant, 32 en total.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank