Logotips d'organismes oficials
blank

Últims dies per sol·licitar les Beques ‘Jóvenes Universitarios de Teruel’

Les beques compten amb un fons de 50.000 € i són fruit de la col·laboració privada del teixit empresarial turolense

Participen Caja Rural de Teruel, Fundació Térvalis, Grupo Arcoiris, Oviaragón Grupo Pastores i Cereales Teruel. | Foto: NDM

Les ‘Beques Joves Universitaris Teruel’ ja estan en marxa amb l’objectiu de fa­cilitar els estudis universitaris a joves estudiants turolenses en un pla de re­torno per al teixit productiu de la província de Terol. Unes beques amb un fons inicial de 50.000 euros fruit de la col·laboració privada del teixit empresarial turolense entre Caja Rural de Teruel, Fundació Térvalis, Grupo Arcoiris, Oviaragón Grupo Pastores i Cereales Teruel. “Des de Arcoiris creiem que és una manera d’ajudar a les famílies que ho necessiten, i al mateix temps permeten millorar l’educació en el territori per a tenir a persones més formades, al final, és una inversió de futur”, declarava Juan José Moles, director del Grup Arcoiris.

Amb aquest programa de concessió d’ajudes econòmiques es pretén crear una bossa d’ajudes per a estudiants que desitgen realitzar estudis universitaris de grau a Terol o en la resta d’Espanya. Aquesta iniciativa persegueix que aquelles persones que estiguin en condicions d’accedir a qualsevol de les formacions superiors, puguin progressar en el seu procés de formació acadèmica universitària fins a la finalització dels seus estudis, buscant millorar el capital humà de la província de Terol.

La beca tindrà una durada igual a la dels estudis triats pel sol·licitant i es mantindrà sempre que el becat mantingui els criteris i obtingui els resultats acadèmics necessaris per a promocionar en la carrera. Estan dirigides a estudiants que iniciaran els seus estudis de grau oficial universitari en el curs 2021-2022. La convocatòria es va obrir al setembre de 2020 i finalitzarà en el mes vinent de març de 2021. Posteriorment, l’adjudicació es donarà a conèixer a l’abril.

El programa contempla l’assignació de 5 beques per a estudis al Campus de Terol i per a estudis en altres Campus universitaris. En funció del nombre d’empreses, anualment es fixarà la quantitat del fons i els alumnes a becar. Per a estudis que exigeixin el desplaçament a altres ciutats s’establirà una dotació de fins a 10.000 euros. La dotació de la beca inclou les despeses de matrícula, estada en Col·legi Major i material educatiu degudament justificats pels beneficiaris.

Les sol·licituds per a obtenir les ajudes han de presentar-se o bé de manera presencial en les oficines de les empreses participants o a través del correu electrònic becaempresasdeteruel*uni­versitariosdeteruel@cajarural.com

Entre els criteris que es tindran en compte està la valoració de l’expedient acadèmic del sol·licitant i de la situació econòmica de la unitat familiar. Podran sol·licitar aquestes ajudes econòmiques aquells estudiants que acreditin ser veí de la província de Terol. L’elecció dels becats passarà per una comissió nomenada a aquest efecte per les empreses participants, formada per membres de les mateixes i per diverses persones d’entitats col·laboradores.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank