Logotips d'organismes oficials

Creu Roja Matarranya ha atés 490 persones durant la pandèmia

L'augment de peticions d'ajudes bàsiques s'ha centralitzat a través del 'Pla Creu Roja Respon'

Video Thumbnail
Balanç Creu Roja Responde
L'assemblea de Creu Roja Matarranya ha elaborat un informe-resum entorn de les seues actuacions realitzades l'any 2020 mitjançant el denominat "Pla Creu Roja Respon" per a atendre les persones més vulnerables distribuïdes en diversos grups: persones majors i de risc, i persones en situació o risc de

L’assemblea de Creu Roja Matarranya ha elaborat un informe-resum entorn de les seues actuacions realitzades l’any 2020 mitjançant el denominat “Pla Creu Roja Respon” per a atendre les persones més vulnerables distribuïdes en diversos grups: persones majors i de risc, i persones en situació o risc de vulnerabilitat. En total, Creu Roja Matarranya ha atés 490 persones amb més de 1.000 atencions.

Des de l’arribada de la pandèmia han hagut d’adaptar-se a la nova situació. Han hagut de cancel·lar moltes de les atencions i activitats presencials que feien, com a tallers de memòria, manualitats o capacitació. En contrapartida han hagut de fer moltes més crides informatives i de seguiment.

Seguiment telefònic

Irene Pueyo, treballadora social de Creu Roja Matarranya comentava que “a les persones majors les hem anat cridant per a informar-los de les mesures preventives respecte a la COVID i també per si necessitaven realitzar compres o gestions i evitar que sortiren dels seus domicilis. També hem realitzat un seguiment en el temps per a veure que tal es trobaven”. Des de Creu Roja Matarranya en aquest sentit també es van realitzar compres, recollides de medicació en hospitals i farmàcies entre altres gestions.

Persones vulnerables

Respecte a les persones en situació o risc de vulnerabilitat Irene Pueyo apuntava que “hem fet crides informatives i de seguiment, ajudant a realitzar els pagaments de necessitats bàsiques respecte a alimentació, higiene, subministraments elèctrics o pagaments de lloguer i també el lliurament de màscares”. Creu Roja del Matarranya ha realitzat més de 50 lliuraments d’aquest tipus.

Ajuda a la infància

Respecte a la Infància, Creu Roja ha entregat tauletes i targetes de dades i internet per a famílies que no tenien accés, tenint en compte que durant el confinament de març a juny de 2020, l’activitat escolar va ser telemàtica. Una acció que va contribuir a trencar la bretxa tecnològica existent, col·laborant també en l’inici de l’actual curs escolar al pagament de material educatiu. Creu Roja Matarranya va ajudar a 19 famílies amb xiquets d’edat escolar en aquesta matèria.

Banc d’aliments

Una altra de les gestions d’ajuda que Creu Roja Matarranya manté permanentment cada any és el banc d’aliments, que ha necessitat més atencions amb la pandèmia. Gràcies al programa “Aliments Fead” s’ha pogut atendre més de 30 famílies amb el lliurament de paquets d’alimentació no perible repartides en tres lliuraments anuals. A més, amb el projecte “Atenció a persones en situació o risc de vulnerabilitat” s’han atès unes 20 famílies a través d’ajudes d’urgència.

1 quilo x 1 llibre

Des de Creu Roja Matarranya, la treballadora social Irene Pueyo ha incidit també la campanya “1 quilo per 1 llibre” al costat de la Biblioteca de Vall-de-roures. Pueyo explicava que “la campanya consisteix en el fet que tu portes un quilo d’aliments no peribles o d’elements d’higiene i a canvi t’emportes un llibre de la Biblioteca. Ha funcionat molt bé recollint productes d’higiene i sobretot infantils que són els que tenen major cost. Volem donar les gràcies a tota la gent que ha col·laborat i per descomptat a la Biblioteca de Vall-de-roures”.

REDACCIÓ
Mitjans