Logotips d'organismes oficials

La joventut del Matarranya se prepare per al retorn del ‘Riu a l’Estiu’

Des dels Departaments de Joventut i d'Esports de Comarca s'estan preparant les colònies d'estiu.

Cada poble tindrà assignades un total de tres setmanes i 'Riu a l'Estiu' se celebrarà entre el 28 de juny i el 6 d'agost. | Foto: MJG

Les colònies d’estiu Riu a l’Estiu tornen per a este 2021. Els departaments d’Esports i Joventut de Comarca de Matarranya estan ultimant els detalls d’esta proposta d’estiu, pensada per als xiquets i xiquetes en edat escolar (de 3 a 12 anys) del territori o que passen l’estiu als municipis del Matarranya. De fet, i fins al pròxim 3 de juny, està obert el període de preinscripció, i una vegada tancat es començaran a organitzar els grups de colònies. A l’espera de possibles canvis en el protocol motivat per l’evolució de la pandèmia, la intenció del Riu a l’Estiu passe per crear grups de 10 xiquets i este estiu organitzar més activitats a l’aire lliure. Les colònies d’estiu se celebraran per tots els municipis del Matarranya, sempre que tinguen prou xiquets, amb una duració de tres setmanes a cada poble.

Nuri Gasulla, del departament de Joventut de Comarca, ha reconegut que “tenim moltíssimes ganes de recuperar la programació d’estiu, pensant tant en els xiquets que l’any passat es van quedar sense colònies com en els pares que han de conciliar la seva vida laboral amb la vida familiar”. A causa de la pandèmia, Riu a l’Estiu, com tantes coses de l’estiu passat, no es van poder celebrar. Este 2021, i tot i que encara no ha estat publicat el protocol per a les colònies d’estiu, tot apunte que l’activitat infantil tornarà als pobles del Matarranya, sempre respectant les mesures higièniques i de seguretat. Gasulla ha apuntat que “al llarg dels últims dies moltes famílies s’han interessat per Riu a l’Estiu. Tenim ja a molts xiquets apuntats“. Una vegada tancat el procés de preinscripció, es procedirà a valorar el número de monitors necessaris i els espais per albergar les colònies.

Les colònies duraran un total de tres setmanes per municipi, de tal manera que nou d’ells les celebraran entre els dies 28 de juny i 16 de juliol, i els altres nou tenen assignades les setmanes del 19 de juliol al 6 d’agost. D’esta manera, les localitats de Beseit, La Portellada, Massalió, Mont-roig, Pena-roja, Torredarques, Ràfels, la Torre del Compte i la Vall del Tormo tenen assignades estes tres primeres setmanes, mentre que Arenys de Lledó, Calaceit, Queretes, Fórnols, Fondespatla, La Freixneda, Lledó, Vall-de-roures i Valljunquera tindran les tres següents. Per a una major coordinació entre el públic infantil, la celebració de Riu a l’Estiu no coincidirà amb les setmanes de classes de natació, de tal manera que els xiquets que vulguen participar en les dos activitats en el seu propi municipi ho poden fer sense cap problema.

A partir del 3 de juny, i feta ja la corresponent preinscripció, des de Comarca es posaran en contacte amb tots els interessats per a confirmar plaça i procedir al disseny de les colònies. En este sentit, Gasulla va remarcar que “moltes famílies ens han reconegut que tenen moltes ganes que torne Riu a l’Estiu, perquè els xiquets s’ho passen molt bé, aprenen coses i fan moltes activitats amb els seus amics”. Per ara, i tot i que ja s’ha posicionat sobre la no celebració de les Festes Patronals de juliol i agost, el Govern d’Aragó encara no ha publicat el protocol de les colònies d’estiu. No obstant, i si no hi ha un canvi d’última hora, està més que assegurat el retorn de Riu a l’Estiu al Matarranya esta temporada.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans