Logotips d'organismes oficials
blank

La Diputació manté les seues ajudes als grups Leader, destinant 140.000 euros

Els set grups Leader existents a la província rebran 20.000 euros

Antonio Pérez, diputat delegat de l'àrea d'Agricultura i Ramaderia, manifeste que els Leader han segut capitals per al territori i per a crear treball. | Foto: NDM

La Diputació Provincial mantindrà les seues ajudes als grups Leader que treballen a la nostra província. I ho farà a través d’una línia de subvencions, dotada en un total de 140.000 euros, que es destinen al manteniment, funcionament i personal d’estos grups d’acció local. Antonio Pérez, que és diputat delegat de l’àrea d’Agricultura i Ramaderia de la Diputació, considere que els grups Leader han sigut «entitats clau a l’hora d’analitzar projectes que puguen generar ocupació al territori i assentar riquesa i població» a la nostra província.

En concret, estes ajudes, que seran de 20.000 euros per a cada grup d’acció local, beneficiaran als set grups Leader existents a la província, entre els quals trobem el Grup d’Acció Local Baix Aragó – Matarranya, l’antiga Omezyma. Les iniciatives del Leader a la província van començar cap a l’any 1990, i naixien amb la finalitat de crear fórmules per assentar ocupació i gent a les zones rurals més desfavorides amb la col·laboració dels agents socials del territori. Els grups Leader podran justificar, a través d’esta línia d’ajudes, gastos de personal, assistència tècnica, publicitat i difusió, adquisició de material o manteniment, entre altres.

Antonio Pérez va recordar també que el PAR va plantejar una iniciativa a la Diputació Provincial per ajudar els grups Leader després d’unes polèmiques declaracions fetes per Joaquín Olona, conseller d’Agricultura del Govern d’Aragó, quan va plantejar la possibilitat de reduir els grups d’acció local de la província a un únic grup, així com reduir de manera significativa els diners que gestionen al territori. De fet, des de la Diputació Provincial, així com a través de les Comarques i els ajuntaments, s’han fet diferents declaracions institucionals que apel·len a conservar els grups Leader per la seua importància de cara a la creació i consolidació de treball al món rural.

RUBÉN LOMBARTE
blank Mitjans blank