Logotips d'organismes oficials

Bodegas Crial sume dos medalles d’or en el concurs de ‘Grenaches du Monde’

S'han reconegut el negre jove 2020 i el 'Roques de Benet 2015', un vi criança que s'ha convertit en la punta de llança de l'empresa. Per la seua part, el rosat jove 2020 ha obtingut una medalla de plata

Grenaches du Monde ha reconegut amb la medalla d'or el negre criança 'Roques de Benet' 2015. | Foto: NDM

Bodegas Crial de Lledó ha obtingut un important reconeixement internacional. I és que el certamen Grenaches du Monde ha premiat tres dels seus vins elaborats amb la varietat garnatxa. En concret, el concurs internacional ha reconegut amb la medalla d’or el negre criança ‘Roques de Benet’ 2015 i el negre jove 2020, mentre que el rosat jove 2020 ha estat distingit també amb una medalla de plata. Grenaches du Monde (Garnatxes del Món) és un certamen internacional que va nàixer l’any 2013, i l’objectiu és posar en valor el vi que s’elabore a partir d’esta varietat de raïm, molt estesa al sud d’Europa, especialment a Espanya, França i Itàlia, i de la qual s’obtenen uns vins excel·lents. Un nou reconeixement, en esta ocasió a nivell internacional, a la faena feta des de Bodegas Crial Lledó, que aposte per uns vins de qualitat.

Carlos Albesa és una de les cares visibles d’este projecte familiar, i va recalcar que “sumar estes distincions supose una satisfacció increïble i pose en valor la faena ben feta de molta gent. No només de la bodega, sinó també de tots els agricultors que treballen amb un raïm de gran qualitat”. Amb la medalla de plata s’ha reconegut el rosat jove, que “ha estat elaborat amb garnatxa 100%. És un vi rosat molt adequat per a esta època de l’any, perquè és un vi que refresque i que lligue molt bé amb productes suaus, tant amb entrants com amb carns a la brasa suaus“. Este negre jove, que ha rebut la medalla d’or, és un vi també molt interessant per a esta època de l’any, i “maride molt bé amb productes una mica més intensos i és un bon vi per a prendre a la nit”. Dos vins interessants i que han rebut este reconeixement.

I després està el vi negre criança ‘Roques de Benet’ 2015, un vi intens i que s’ha convertit “en la punta de llança del nostre celler”, va apuntar Carlos Albesa. Es tracte d’un vi “molt cuidat, elaborat a partir d’un raïm prèviament seleccionat al camp, i amb el qual hem tingut un esmero especial perquè l’evolució sigue perfecta”. Tres vins que des de Bodegas Crial comercialitzen al nostre territori, tant per al sector hostaler com per al sector comercial, i que s’estan donant a conèixer tant entre veïns com entre visitants, que aprofitant les seues visites pel Matarranya volen descobrir el producte de proximitat. Des de Crial també van destacar la importància de “ajudar al producte del territori”, perquè l’esforç d’agricultors i viticultors no només està creant marca Matarranya, sinó que també està assentant població.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans