Logotips d'organismes oficials

La Tía Alicia de la Portellada complix 100 anys

Alicia Esteve va rebre un sentit homenatge per part de la família, amics i veïns

Video Thumbnail
La Tía Alicia de la Portellada compleix 100 anys
El poble de La Portellada, al Matarranya, va estar el passat dissabte de festa, i és que una de les seues veïnes complia 100 anys. La Tia Alicia, tal com la coneixen a popularment a la localitat, celebrava el seu centenari i es convertia així en la primera veïna de la Portellada en arribar a esta ed

El poble de La Portellada, al Matarranya, va estar el passat dissabte de festa, i és que una de les seues veïnes complia 100 anys. La Tia Alicia, tal com la coneixen a popularment a la localitat, celebrava el seu centenari i es convertia així en la primera veïna de la Portellada en arribar a esta edat tan assenyalada. Tot i que no ho van poder celebrar com esperaven, a causa de la covid-19, sí que van fer una petita celebració.

El 4 de setembre de 1921 naixia a la Portellada Alicia Esteve Celma. Una dona tal com diuen els seus veïns molt implicada amb la localitat i molt estimada per tots. Ella tenia la il·lusió de convidar a tot el poble a una menuda festa d’aniversari a la plaça, però la pandèmia ho ha impedit. Això sí, se li va fer un xicotet homenatge que va reunir un bon nombre d’amics i veïns, als quals se’ls va repartir una bosseta de dolços com a record d’este dia tan assenyalat.

Glòria Serrat, alcaldessa de La Portellada, estava molt contenta que una de les seues veïnes arribés fins a esta edat tan especial, “als pobles menuts estes coses es viuen com si fórem tots família, tant les coses roïnes o tristes, com les alegries. Mos hem emocionat tots. Avui, tots ho hem celebrat”.

L’aniversari de la Tia Alicia va reunir a tota la seua família, fills, nets i besnets que van anar a visitar-la i compartir amb ella este dia tan especial. Els seus dos fills, José María i Mercedes Agud es van emocionar de veure a la seua mare arribar amb salut fins als 100 anys. El fill explicava així com se sentia en este dia: “és un moment molt emotiu, tenim moltíssima il·lusió. A més a més, ma mare és una persona que és molt estimada pel poble, perquè és molt agradable i molt oberta. Arribar en esta edat i en la situació en què està ella és una meravella. És una felicitat, estem molt feliços“. Per la seua banda la seua filla es mostrava molt emocionada: “teníem moltes ganes de què els complira perquè ha estat dolenteta i ara està molt bé. Cada dia ella se supere. En 100 anys pareix mentida, cada dia està més valenta, més forta i més animada. És una passada”.

Des de la finestra de casa seua, perquè li costa caminar i baixar escales, la Tia Alicia va agrair a tots els veïns que es van acostar a felicitar-la. Fins i tot va anar l’home més gran del poble, José Piquer Sannicolas, que té 93 anys. Des de l’ajuntament i associacions, com la de la dona, van entregar-li uns obsequis per recordar l’aniversari. La festa va acabar amb una sonora traca i un sentit aplaudiment.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans