window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-155190099-1'); window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-56PVWNXVB6');
Logotips d'organismes oficials

Fórnols treballe l’empoderament i denuncie la violència de gènere a través de les escales de l’autoestima

Estes escales, situades al carrer Pardaball, són un projecte madurat a l'Escola d'Adults i que ha integrat les dones del municipi, l'associació Mussols Arremangats i l'ajuntament

Video Thumbnail
Fórnols treballe l’empoderament i denuncie la violència de gènere
Puja! T'ho mereixes! Perquè les dones som les més pites! Fórnols ha creat una iniciativa d'empoderament molt bonica. Ens referim a les escales de l'autoestima, una idea que va ser madurada durant la celebració del Dia de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, i gràcies a la qual se'ns anime, q

Puja! T’ho mereixes! Perquè les dones som les més pites! Fórnols ha creat una iniciativa d’empoderament molt bonica. Ens referim a les escales de l’autoestima, una idea que va ser madurada durant la celebració del Dia de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, i gràcies a la qual se’ns anime, quan una quede al fons de les escales, a aixecar-se, agafar força, omplir-se d’autoestima, alegria i confiança i arribar al més alt. Estes escales, situades al carrer Pardaball, són un projecte madurat a través de l’Escola d’Adults, i que ha integrat a les dones del poble, l’ajuntament i l’associació Mussols Arremangats. Un racó de denúncia contra la violència de gènere i que, a la vegada, vol ser un baló d’oxigen per a totes aquelles dones que toquen fons i necessiten tornar a volar.

Ana Omella és veïna de Fórnols i una de les persones que està dins d’estos Mussols Arremangats, i va apuntar que “estes escales de l’autoestima les vam fer amb motiu del 25-N, i a través d’elles volem transmetre un missatge d’autoestima cap a aquelles dones que estan vivint situacions de sofriment i patiment en les seues vides“. Unes escales que són una espècie de metàfora. “Quan es viuen estes situacions”, va afegir Omella, “una es quede al fons de les escales”. I a través d’este projecte “volem donar la força i la confiança de pujar estes escales, omplint-les de mereixement, d’autoestima i de llibertat. Força i per amunt”. De fet, els discursos de les escales sol es veuen des de baix. “És el que ens passe a la vida. Quan estem caminant no veiem què som, i és quan toquem fons que descobrim qui som per dins”.

Un racó que s’ha convertit en una obra d’art. I és que estes escales de l’autoestima es complementen en un conjunt de floreres que també han estat pintades per la gent del poble, en record a totes les dones que han patit violència. Sobre la iniciativa, Ana Omella va recordar que “el professor d’adults, Marc Martí, va engrescar els alumnes a fer alguna cosa. I el resultat són estes escales de l’autoestima”. El missatge de les floreres tampoc és innocent, i Omella va concretar que “a les floreres veurem la cara de patiment i sofriment que han patit estes dones“. I “el que volem és que totes aquelles dones que han patit violència de gènere en la nostra pròpia pell, puguem tornar a florir totes“. Estes escales de l’autoestima és una de les moltes propostes que presentarà Fórnols en els pròxims mesos.

R. LOMBARTE
Mitjans