Logotips d'organismes oficials

Fondespatla tanque unes festes multitudinàries i molt esperades

Es van organitzar autobusos que van portar veïns d'altres pobles fins a la festa

El tradicional pregó va iniciar, un any més, les festes patronals de Fondespatla, les primeres de la comarca del Matarranya. Enguany l’acte va estar presidit per la seua alcaldessa Carmen Agud, la comissió de festes i la penya “La Comunitad del Medallón”, els pregoners d’aquest 2022. Al acabar, van donar pas a la gaseosada amenitzada per la xaranga “A todo ritmo” d’Alcanyís, que un any més va omplir la plaça de veïns. Un inici de festes que va complir amb totes les expectatives “la veritat és que esperàvem estes festes com a aigua beneïda i han anat molt bé”, va explicar l’alcaldessa Carmen Agud. I és que segons Agud “la gent tenia moltes ganes de sortir al carrer, de festa, de parlar amb la gent, de ballar i d’abraçar-se“. De fet, durant els quatre intensos dies replets d’activitats, la participació va ser molt elevada. Tant en les revetlles populars, com en els actes culturals, esportius o religiosos.

Un dels dies de més afluència va ser el divendres i el dissabte, però a més, activitats com el concurs de guinyot o el de futbol van tenir una alta participació. També l’actuació musical i l’exhibició de ball amb Remember Xou Music “la plaça es va omplir de seguida i fins i tot molts es van animar a ballar, va ser un dia molt divertit”, va afegir Carmen Agud.

Unes festes marcades per la il·lusió de tornar als carrers, de retrobar-se i també de molta calor. En este sentit l’alcaldessa de Fondespatla deia que per a fer-los més suportables s’han fet activitats aquàtiques per als més petits i també la festa de l’escuma. Sens dubte l’espera d’estos tres anys ha fet que les festes siguen molt més participatives. A més, enguany pensant també en els que viuen fora del poble es van organitzar autobusos perquè els veïns d’altres localitats pogueren desplaçar-se a la nit sense haver d’agafar cotxe “la veritat és que va ser una mesura molt encertada i és més segur”, corroborava Carmen Agud.

Una altra de les novetats d’enguany va ser la incorporació de gots reutilitzables, per això l’alcaldessa de Fondespatla va voler agrair el treball de la comissió de festes i també el seu compromís per unes festes més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient.

Finalment, el dilluns 8 d’agost, Fondespatla s’acomiadava de les seues festes fins al 2023 amb una gran traca.

Fotos: Marta Jiménez
Text: Redacció
Mitjans