Logotips d'organismes oficials

Els 4 fugats de l’operació antidroga seguixen en recerca

El jutjat d'Alcanyís ha decretat presó pels 8 detinguts el passat dijous

Les forces policials van desplegar un fort dispositiu entre Beseit i Vall-de-roures

Dijous passat saltaven les alarmes davant d’un fort dispositiu policial que es va desplegar entre les localitats de Beseit i Vall-de-roures. Es va tractar d’una operació antidroga, que es va saldar amb la detenció de vuit persones. Les forces de seguretat continuen buscant a altres quatre integrants de la banda que seguixen fugits i que podrien haver escapat a zones veïnes.

L’alcalde de la capital del Matarranya, Carlos Boné, narrava així els esdeveniments “l’últim dia de festes vam començar a veure durant el matí un dispositiu policial important, amb molt moviment de vehicles de la Guàrdia Civil. I al final de la tarda la Subdelegació del Govern es va posar en contacte per informar-nos de la situació, que és el que vam posar en el comunicat.

En este sentit, Ajuntament de Vall-de-roures com el de Beseit van emetre el mateix dijous un comunicat en el qual demanaven precaució als veïns. “En estos moments es seguix buscant a 4 persones més. Són d’origen albanès i es consideren perilloses. Es prega a tota la població extremar les precaucions” resava l’avís.

Esta nota a les xarxes socials va crear certa alarma entre la població. Des de l’ajuntament creuen que van actuar com ho havien de fer. “No està de més avisar, ens vam limitar a transmetre el que ens van comunicar. Vam posar ‘persones perilloses’, perquè ens van dir que portaven armes curtes. Entenem que si algú va amb una pistola, d’inici pot ser una persona perillosa.
Una pistola no és per a ‘tomársela a risa‘”, declarava Boné.

L’alcalde es lamentava de la poca informació transmesa pels organismes competents, “ens van dir que ens anirien informant, però no hem tornat a rebre cap trucada per part de subdelegació.

Les últimes informacions, segons han publicat este matí des de La Comarca, el Jutjat núm. 1 d’Alcanyís ha decretat presó comunicada i sense fiança per als vuit homes detinguts per la Guàrdia Civil en el marc d’una operació antidroga desenvolupada en el Baix Aragó Històric. Pertanyen a una banda organitzada que cultivava 11.500 plantes de marihuana repartides en plantacions de Castellote i Beseit (1.500 plantes).

Els altres membres de la banda continuen fugits i les forces policials continuen buscant-los.

M.Jiménez
Mitjans