Logotips d'organismes oficials

La DGA acredite més de 70 empreses i entitats amb el ‘Sello Aragón Circular’

Entre les grans empreses i pimes reconegudes apareixen 'Granjas Guco' i 'Bioselval Gestión Medioambiental'

El distintiu reconeix el compromís per part de les organitzacions aragoneses amb l'economia circular. | Foto: NDM

El departament d’Economia, Planificació i Ocupació del Govern d’Aragó ha resolt la primera convocatòria del Sello Aragón Circular, un distintiu que reconeix el compromís per part de les organitzacions aragoneses amb l’economia circular. En total, i del centenar d’empreses i entitats que van demanar esta distinció, 72 d’elles han obtingut la puntuació necessària. D’entre totes estes distincions, el departament ha concretat que 44 han anat a parar a pimes, 23 a grans empreses i les quatre restants són per a entitats locals i organismes públics. Entre les pimes que han obtingut el ‘Sello Circular’ tenim Granjas Guco i Bioselval Gestión Medioambiental. Des del departament d’Economia, Planificació i Ocupació s’està treballant en una segona convocatòria del segell, i que serà publicada durant el primer trimestre del 2023.

Per al Govern d’Aragó, les sol·licituds rebudes a la convocatòria per obtindre esta distinció constate que l’aposta per l’economia circular s’estén per tot el territori aragonès i entre empreses i entitats de diferents les mides. De fet, i segons va considerar Miguel Luis Lapeña, director general de Planificació al Govern d’Aragó, «moltes de les empreses que han obtingut este ‘Sello Circular’ són pimes que estan assentades a les tres províncies i que tenen un clar compromís amb la circularitat com element diferenciador, de compromís i de sostenibilitat». Per a la concessió del segell se valore el grau d’implantació dels principis de l’economia circular a cada entitat, el seu impacte al llarg de la cadena de valor i la seua contribució d’una economia més sostenible, eficient i competitiva.

REDACCIÓ
Mitjans