Logotips d'organismes oficials

El fotoperiodista Gervasio Sánchez visibilitza els horrors de la guerra, especialment, en les dones

La Comarca del Matarranya va organitzar diferents xerrades amb el reconegut fotògraf

Video Thumbnail
El fotoperiodista de guerra Gervasio Sánchez visita el Matarranya
Dins de la campanya contra la violència de gènere de 2022 de Comarca del Matarranya, el reconegut i guardonat internacionalment fotoperiodista Gervasio Sánchez ha realitzat diferents xerrades i tallers entre els dies 18 i 19 d'octubre a Vall-de-roures per a la conscienciació de la violència exercida

Dins de la campanya contra la violència de gènere de 2022 de Comarca del Matarranya, el reconegut i guardonat internacionalment fotoperiodista Gervasio Sánchez ha realitzat diferents xerrades i tallers entre els dies 18 i 19 d’octubre a Vall-de-roures per a la conscienciació de la violència exercida a dones durant conflictes armats. Esta activitat s’ha dut a terme gràcies als fons del Pacte d’Estat i a la coordinació del IAM i Comarca del Matarranya. Gema Aparicio, directora del centre de serveis socials de la Comarca del Matarranya comenta que “hem volgut que esta campanya es desenvolupe als centres educatius de la Comarca del Matarranya, a més de centrar-nos en la població en general”.

Gervasio Sánchez ha impartit dos xerrades en l’IES Matarranya, per a alumnes de 4t de l’ESO i batxiller, titulada “Violència contra les dones en conflictes internacionals”, on ha mostrat fotografies de la seua exposició conjunta amb Mónica Bernabé “Mujeres. L’Afganistan”, a més d’una conferència denominada “Violències. Dones. Guerres”, títol del seu últim llibre, dirigida a tots els públics i el taller “Traguen el meu cos d’esta guerra”.

El fotoperiodista destaca que “en una guerra, la dona sempre és una víctima diferent de l’home, l’impacte de la violència serà sempre major en una dona que en un home. He conegut dones que maten, dones sense escrúpols, però la major part de la violència que s’exercix en la guerra, s’exercix de manera diferent quan és una dona o quan és un home, i cal reflexionar sobre això”.

Unes activitats amb les quals es pretén mostrar l’impacte de la guerra especialment en el sexe femení, sent les grans víctimes dels conflictes armats, on Sánchez fa diverses dècades que mostra els desastres de la guerra de punta a punta del planeta. “La guerra no és un espectacle, és una atrocitat brutal. La guerra no acaba quan diu Wikipedia, acaba quan les conseqüències se superen, a vegades mai. L’única manera d’acabar amb la guerra és acabar amb el negoci de la guerra i per a acabar amb ell cal acabar amb el negoci de l’exportació i fabricació d’armes, amb els polítics cínics, amb les persones que parlen de drets, pau i civilització mentre estan amb la mà esquerra fent o acceptant negocis al seu país, amb armes que provocaran sofriment a milers de persones”.

ISABEL APARICIO
Mitjans