Logotips d'organismes oficials

El Centre comarcal de la dona prepara una activitat de difusió del treball de les dones per al 8M

Des de Comarca animen a totes les dones a participar en la iniciativa enviant fotografies i explicant la seua tasca en la societat

El 8M visibilitzarà els diferents perfils de les dones. | Foto: NDM

Este any, en el context de la celebració del Dia Internacional de la Dona, el dia 8 de març, el Centre Comarcal de la Dona de la Comarca del Matarranya ha preparat un projecte de difusió de les dones treballadores del territori. L’objectiu és donar visibilitat a les dones i que es coneguen els seus treballs, que són fonamentals per al sector productiu (remunerat o no) i com les motivacions i metes d’estes dones aporten valor a la societat.

Per fer-ho, es farà la difusió al canal d’Instagram @matarranyaenfemenino, de totes les fotografies que s’han fet les mateixes dones i on mostren la seua feina. Diana Albors, psicòloga del Centre Comarcal de la Dona de la Comarca del Matarranya manifesta que “este any, pel 8M volem fer valdre la llavor de les dones al nostre territori. Del 6 al 10 març posarem als nostres canals de difusió cares femenines del nostre territori perquè siguem tots conscients de la tasca que té la dona i el que aportem”. Este dimecres es tanca el termini per formar de la iniciativa. Per participar-hi, cal enviar una fotografia, amb un petit resum del sector laboral a què es pertany, (productiu, cures, artístic, etc.) i afegir quin és el valor que s’aporta al territori. Les fotografies s’han d’enviar a ccmujer@matarranya.org amb dades personals: nom i cognoms, nacionalitat, lloc d’origen, telèfon i municipi on es desenvolupa l’activitat.

Des del centre de la dona animen tant a professionals remunerades com a dones que la seua tasca pot quedar oculta, com pot ser la cura a casa. La psicòloga comarcal destacava precisament este treball, “elles estan allà amb la seua família, volem valorar esta feina que de vegades queda oculta i visibilitzar i conscienciar del paper i la importància que té la dona al món rural”. Amb els textos escrits per les mateixes dones es pretén conèixer la seua visió, “el que elles creuen que aporten a la societat, siga el que siga, conèixer quines són les seues metes, interessos, reflectir la visió femenina de la societat“, especificava Albors i destacava que “al món rural ho tenim tot. A tots els sectors estem les dones, i és bo que la gent ho sàpiga“.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans