Logotips d'organismes oficials

El Matarranya commemore el 8M a molts municipis de la comarca

El Matarranya es va vestir de morat per a commemorar el 8M. Des de Comarca, diferents ajuntaments i associacions de dones han impulsat diferents actes per a commemorar el dia de la dona treballadora

Video Thumbnail
El Matarranya commemore el 8M a molts municipis de la comarca
Durant tot el dia d'ahir es van viure diferents actes i es van escoltar molts manifestos a diversos municipis del Matarranya, reclamant la igualtat entre hòmens i dones. Des del repartiment de xocolata i concentració a Pena-roja, fins a la projecció d'una pel·lícula a Calaceit. Diferents associacion

Durant tot el dia d’ahir es van viure diferents actes i es van escoltar molts manifestos a diversos municipis del Matarranya, reclamant la igualtat entre hòmens i dones. Des del repartiment de xocolata i concentració a Pena-roja, fins a la projecció d’una pel·lícula a Calaceit. Diferents associacions i ajuntaments han volgut commemorar el dia de la Dona Treballadora. Fontdespatla va ser un dels municipis que més actes va tindre. A la plaça es van reunir més d’una trentena de dones i allí, tal com explicava l’alcaldessa de Fondespatla, Carmen Agud, “hem llegit un manifest i hem preparat unes frases que llegirem entre totes. A continuació hem fet una sessió de gimnàstica i ball i després, com ja és tradició, per part de l’ajuntament s’ha fet un petit obsequi a les dones, que enguany ha estat una florera”. Per acabar la festa van fer un dinar de germanor entre totes les dones que van voler participar.

Uns actes repartits per tota la comarca, amb l’objectiu de reivindicar una igualtat real entre els hòmens i les dones. “Este dia es fa una crida perquè la dona tingue els mateixos drets que l’home, tant econòmics com socials”, apuntava Agud i afegia que “no volem ser més que l’home, però tampoc no volem ser menys”.

A més, des de Comarca del Matarranya, també es va impulsar un acte a la seua seu, on la consellera comarcal, Marta Navarro, va ser l’encarregada de llegir el manifest.

Diana Albors, la psicòloga de l’Àrea de la Dona a Comarca del Matarranya, va voler reivindicar el paper de la dona, “som el 50% de la població i, per tant, el nostre treball, esforç i implicació en la societat és un pilar fonamental”. Amb esta idea durant l’acte van presentar, a través d’un vídeo, la campanya a Instagram que han engegat per a este 8M i amb la que s’ha volgut donar visibilitat a dones treballadores del territori. “Són dones presents al nostre territori que beneficien a tota la societat. Són dones treballadores, dones que tenen un treball remunerat, dones no remunerades perquè treballen en el món de la cura, dones que són nascudes aquí i que s’han arriscat a posar un negoci i dones de fora que han elegit el Matarranya per desenvolupar la seua activitat professional. Totes elles són un exemple clar de què és la dona al Matarranya”, explica Albors.

I. APARICIO/M. JIMÉNEZ
Mitjans