Logotips d'organismes oficials

Unes 4.000 persones disfruten de la fira del Vi i el Mercat Medieval de Queretes

Durant els dos dies han calculat que han passat al voltant de 4.000 persones per les fires i han venut uns 1,800 tiquets de degustació de vins.

Video Thumbnail
Unes 4,000 persones han disfrutat de la fira del Vi i el Mercat Medieval de Queretes
Este passat cap de setmana 22 bodegues y gairebé 100 estands comercials van omplir els carrers de Queretes. Se celebrava la XXII edició de la Fira del Vi i la XVII del Mercat Medieval amb espectacles teatrals, mostres d'oficis tradicionals, estands de tota classe de productes i les bodegues amb els

Este passat cap de setmana 22 bodegues y gairebé 100 estands comercials van omplir els carrers de Queretes. Se celebrava la XXII edició de la Fira del Vi i la XVII del Mercat Medieval amb espectacles teatrals, mostres d’oficis tradicionals, estands de tota classe de productes i les bodegues amb els seus millors vins. Esta és la primera cita del cicle de Fires del Matarranya i una de les més assentades al territori. Tal com apuntava Fernando Camps, alcalde de Queretes, “ha vingut molta gent, molts participants i moltes bodegues.” Durant els dos dies han calculat que han passat al voltant de 4.000 persones per les fires i han venut uns 1,800 tiquets de degustació de vins.

I és que Queretes es convertix en un aparador no solament per a les bodegues, sinó també per als productors i oficis tradicionals de la zona. “Hi ha de tot”, comentava l’alcalde, “a part del vi, hi ha embotits, pernils, olis, gent que treballa fusta, sabons…”, en definitiva “emprenedors que estan aquí i exposen els seus productes”. “Cada any anem ampliant la fira un tros de carrer i fent coses noves. Estem contents perquè la gent ho agraïx i mos ve a la fira i és el que volem, que el poble s’òmpligue de gent”, afirmava Camps.

Al pavelló estava instal·lada la Fira del Vi i al cor del poble, el Mercat Medieval, que estava engalanat amb les banderes i els escuts de les famílies. Entre la multitud era fàcil topar-se amb veïns vestits amb roba d’època i els dos dies comptaven amb un programa ple d’activitats amb passacarrers, espectacles de màgia, recreacions històriques i ambientació musical. A més, molts artesans, com picapedrers, llauners, escribes o vidriers, mostraven el seu ofici als visitants. És una fira per estar al carrer, sobretot la medieval, i per això els organitzadors van patir pel temps, que preveia baixada de les temperatures, fortes ratxes de vent i, fins i tot, pluja. Les previsions es van complir, però tots els actes es van celebrar amb normalitat i la meteorologia va respectar la fira.

La fira i el mercat de Queretes ja no es conceben un sense l’altre, i així ho explica Fernando Camps, les dos fires treballen una per a l’altre, ara no podem imaginar una sense l’altre. Tenen un gran ambient familiar, hi ha famílies senceres, els xiquets poden disfrutar de les actuacions i espectacles i els més grans poden tastar els nous vins”. De fet, el cap de setmana de fira està marcat en roig al calendari de Queretes i de molts veïns del territori. I és que la Fira del Vi i el Mercat Medieval sempre compten amb un gran èxit de participació.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans