Logotips d'organismes oficials

Alta participació i gran nivell a la Fira del Vi de Queretes

La bodega Crial Lledó va emportar-se distincions en 7 de les 8 categories del concurs de vins

Fotografia de grup amb tots els guanyadors del concurs i diferents autoritats. | Foto: Marta. Jiménez

Èxit en la nova edició de la Fira del Vi de Queretes. Enguany 22 bodegues van acudir a la cita i es van vendre uns 1,800 tiquets de degustació de vins entre els visitants. L’espai firal de la localitat es va omplir de gent per degustar els millors vins de la IGP Baix Aragó, DO Terra Alta i altres vins aragonesos.

En el marc de la fira també es va premiar als millors vins de la 22a edició de la Fira del Vi de Queretes. El tast el van fer prèviament els enòlegs Judith Folch, Joan Bada i Manuel Castro, estos van provar 80 vins, classificats en 8 categories. Una de les bodegues que es va emportar més premis va ser una de la terra, la Bodega Crial Lledó, que va endur-se reconeixements en 7 de les 8 categories, a destacar els dos primers premis en vi blanc jove i en vi negre jove IGP Baix Aragó. Carlos Albesa, de Crial Lledó, mostrava així l’alegria en acabar l’acte l’entrega, “hem tingut una molt bona collita de premis i molts dels nostres vins s’han emportat la primera o la segona qualificació. Estem molt contents quant a la IGP Baix Aragó i dins de la Fira, on participen molts més vins, també hem estat guardonats en tres premis. Estem superorgullosos”.

Altres bodegues de la comarca també van aconseguir premis, Mas de Torubio de Queretes amb La Clota va ser el millor vi negre criança IGP Baix aragó i la Venta d’Aubert de Queretes amb Viognier va ser el millor vi blanc de la Fira.

Pel que fa als premis l’alcalde de Queretes, Fernando Camps, destacava que “han estat repartits i cada any es va pujant en qualitat“. I en relació a la Fira del Vi, “la nostra intenció, tampoc és que cresque molt, sinó que es vaigue mantenint, que les bodegues seguisquen venint, tant les de la Terra Alta, com totes les que tenim del Baix Aragó. Hi han bodegues que venen des que vam obrir i això és d’agrair”, recordava l’alcalde. I no amagava l’esperança que “algun dia les bodegues IGP pugen ser denominació d’origen, per això estan treballant”.

Des de Crial afegien que “cada any ve més gent a la fira i de més lluny i té més interés. Inclús la gent jove, que no té tan arrelat el consum del vi, s’involucra i s’interessa. La gent demana més qualitat i no tant el consum en volum com era abans”. En esta línia, el nou ambaixador de la fira el senador Manuel Blasco assegurava que fa 10 anys que ve a la Fira i n’ha vist l’evolució i confirmava que “es produïx menys quantitat, però més qualitat”. I va afegir que “el Matarranya ha sabut distingir-se d’altres zones i aconseguir l’equilibri entre un altíssim nivell turístic i una producció agroalimentària de qualitat, un model a seguir i promocionar”.

Els guanyadors d’esta edició van ser els següents:

Els millors vins IGP Baix Aragó:

Vi blanc jove IGP Baix Aragó
– Crial Matarraña de Bodega Crial Lledó
– Entre dos aguas de bodega Taberner Amado de Nonasp

Vi rosat jove IGP Baix Aragó
– Pedravola de Vinos Pedravolta de Nonasp
– Crial Matarraña de Bodega Crial Lledó

Vi negre jove IGP Baix Aragó
– Crial Matarraña de Bodega Crial Lledó
– Pedravolta de Vinos Pedravolta de Nonasp

Vi negre criança IGP Baix Aragó
– La Clota de Mas de Torubio de Queretes
– Celtis Australis de Bodega Crial Lledó

 

Millor vi de la Fira:

Vi blanc jove
– Viognier de Venta d’Aubert de Queretes
– Crial Matarraña de Bodega Crial Lledó

Vi rosat jove
– Pedravolta de Vinos Pedravolta de Nonasp
– Crial Matarraña de Bodega Crial Lledó

Vi negre jove
– L’home peix d’Agrícola Corbera d’Ebre
– Crial Matarraña de Bodega Crial Lledó

Vi negre criança
– La Clota de Mas de Torubio de Queretes
– La Muntera d’Agrícola Corbera d’Ebre

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans