Logotips d'organismes oficials

Javier Lambán plantege un tripartit presidit per Teruel Existe a la Diputació

El líder dels socialistes aragonesos i president en funcions al Govern d'Aragó baralle una Diputació Provincial governada per PSOE, PAR i Teruel Existe com a resposta al pacte que el PP i VOX naturalitzen a moltes autonomies

Javier Lambán, líder dels socialistes a Aragó, en una imatge d'arxiu. Foto: NDM

Javier Lambán, líder del PSOE a Aragó i president en funcions al Govern d’Aragó, ha proposat avui a Teruel Existe i al PAR crear un tripartit a la Diputació Provincial de Terol com a resposta al pacte que el PP i VOX estan naturalitzant en moltes autonomies. De fet, Javier Lambán, que es veu fora del Govern d’Aragó tot i que els socialistes només han perdut 1 diputat en relació a la passada legislatura, va destacar que «el PSOE està totalment disposat a oferir la presidència de la Diputació a Teruel Existe» en un pacte a tres que done governança i estabilitat a la província, cosa que ha explicat després de reunir-se amb els líders de Teruel Existe i el PAR, Tomás Guitarte i Alberto Izquierdo, respectivament. El líder socialista ha manifestat que el Partit Popular ja ha mostrat les seues cartes, i que els pactes a Aragó miren cap a l’extrema dreta, com s’ha conformat també al País Valencià. De manera que ara la pilota «està a la teulada de Teruel Existe i el PAR», formacions que, segons Lambán, hauran de decidir si responen o no a les propostes del PP per a fer aliances a Diputació i a algunes comarques.

Segons va apuntar Lambán, «Teruel Existe es jugue, literalment, la seua credibilitat, i si insisteix en negociar amb el PP algun pacte o l’abstenció, estarà incomplint de manera flagrant un dels compromisos més rotunds que va adquirir amb la ciutadania», que és evitar qualsevol pacte amb VOX. El líder dels socialistes també ha tingut paraules per a Alberto Izquierdo, candidat a la presidència de les Corts pel PAR, recalcant que, «després dels esforços del PP per acabar amb el PAR, que Izquierdo haja mantingut viu el partit diu molt d’ell». Recordem que la Diputació de Terol està conformada per un total de 25 diputats, de manera que la majoria absoluta se situe en 13 diputats. El PP ha estat la força més votada a la província, i ha sumat un total de 11 diputats, mentre que el PSOE té un total de 8 diputats. Teruel Existe serà la tercera força política de la província esta legislatura gràcies als 4 diputats. I el PAR es manté a la Diputació amb 2 diputats. Per tant, qui ho té més de cara per governar la institució provincial és el Partit Popular, que només necessite d’un pacte amb Teruel Existe o amb el PAR per a governar. També podria governar en minoria.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans