Logotips d'organismes oficials

Javier Ciprés representarà el Matarranya com a diputat per Teruel Existe

El veí del territori, natural de Ràfels, prendrà acta de possessió com a nou representant provincial la setmana que ve. Carlos Boné, alcalde de Vall-de-roures (PP), repetirà a la Diputació Provincial

Javier Ciprés, durant el dia de les votacions a les passades Eleccions Municipals a Ràfels. Foto: NDM

Javier Ciprés serà diputat provincial per Teruel Existe al llarg d’esta legislatura. El veí del Matarranya, un dels caps més visibles del moviment ciutadà al Baix Aragó, qui es va presentar a l’alcaldia de Ràfels en els últims comicis, prendrà el pròxim dilluns possessió com a diputat a la capital provincial. D’esta manera, i durant els pròxims 4 anys, el Matarranya tindrà dos representants a l’administració provincial. Al costat de Ciprés tindrem Carlos Boné, l’alcalde de Vall-de-roures per cinquena legislatura consecutiva, qui repetirà càrrec de diputat provincial esta legislatura pel Partit Popular. Al llarg dels últims dies, les formacions polítiques han anat desvelant el nom dels diputats i diputades que hi haurà a l’hemicicle, si bé, i a falta d’uns dies per a constituir la Diputació, pot passar de tot i encara no es coneix qui ostentarà la presidència.

Precisament, i en declaracions a Ràdio Matarranya uns dies abans de prendre possessió com a diputat, Ciprés va recordar que “jo, personalment, porto més de 3 anys treballant dins del moviment ciutadà de Teruel Existe”. Per tant, “el treball que hem impulsat no arribe d’un dia a l’altre, sinó que portem molt de temps lluitant contra el despoblament del món rural“. De fet, Ciprés creu que este treball ha estat vist per la ciutadania i d’aquí els resultats que va traure Teruel Existe les passades Eleccions Autonòmiques i Municipals. “En clau autonòmica, Teruel Existe som segona força al Matarranya, per damunt del PSOE”, va afegir qui serà diputat provincial, entenent que “podem aportar moltes coses durant estos anys“, i que caldrà treballar molt “perquè els pobles puguen tindre i mantindre tots els seus serveis”.

Javier Ciprés, que prové del món rural, el producte ecològic i la prevenció forestal, va entendre que la lluita contra els grans projectes energètics serà un dels cavalls de batalla de Teruel Existe esta legislatura. En este sentit, Ciprés va dir que “s’han de crear mecanismes perquè l’espoli del territori no arribo de mans de les grans centrals eòliques i solars”. Des de Teruel Existe, el futur diputat va recordar que si estes empreses “han vingut aquí no és perquè aquí fa més vent, sinó perquè aquí el metro quadrat és més barat”, remarcant també que “natres defensem l’autoconsum i l’energia distribuïda” perquè “arribaria a més gent i crearia més llocs de treball, cosa que no fan les grans empreses eòliques i fotovoltaiques”. De fet, i durant els últims anys, Teruel Existe ha segut dur amb el Govern d’Aragó per la seua política eòlica.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans