Logotips d'organismes oficials

La música, la gran protagonista de les Festes de Mont-roig

Dos Concursos, el de talladors de Pernil i el de Morra, amb el primer Encontre Jamorrero, com acte previ de les festes majors a Mont-roig

Dilluns passat, 14 d’agost, va tindre lloc el pregó de les festes de Mont-roig. Unes festes que si bé duren cinc dies van tindre un cap de setmana previ molt mogut. I és que, divendres i dissabte eren els dies de la Penya Taurina, la qual va prepar diverses activitats. Diumenge es van celebrar dos Concursos, el de talladors de Pernil i el de Morra, amb el primer Encontre Jamorrero. Van ser unes competicions que van generar una gran expectació entre veïns i visitants i que van allargar la jornada fins ben entrada la nit. Ángel Serrano, president de la comissió de festes de Mont-roig comentava minuts abans del xupinasso que “encara que en veritat ja portem tres dies, avui comencem les festes, amb moltes ganes“.

Este any, la pregonera ha estat María Morera, professora de música, directora de la banda musical Peñarbés i del nounat cor ‘Coriveus’. Sobre això, Serrano comentava que “ha involucrat gent d’aquí de Mont-roig, de Pena-roja i d’altres llocs per fer el cor. Ho fan molt bé i com fan el debut en festes, se’ns va ocórrer que foren ells els pregoners”. El cor va preparar una actuació amb cançons tan conegudes com ‘We are de world’ que va omplir la plaça i va emocionar el públic. A continuació, Morera, visiblement emocionada durant les seues paraules, va voler centrar el seu discurs en “la música i com m’ha influït en la meua vida“.

Dimarts va ser el torn de la part més folklòrica de les festes, amb missa i jota. A més de l’actuació del grup de teatre local ‘Canela en Rama’ que va portar a l’escenari dos obres que van fer riure molt al nombrós públic que va omplir el local. Pel dimecres 16, dia de Sant Roc, “este any hem innovat i hem fet una cercavila amb música de diferents estils i diferents èpoques. La veritat és que s’hi han involucrat totes les penyes”, comentava Serrano. En unes festes en què la morra, les carreres de pollastres, les cucanyes i, per descomptat, la música, no podien faltar.

ISABEL APARICIO
Mitjans