Logotips d'organismes oficials

Una multitudinària gasosada per obrir les festes de Beseit

La plaça de la localitat va quedar ben regada d'aigua, gasosa i plena de color i música

La plaça de l'Ajuntament es va omplir de gent per al pregó i la gasosada. Foto: I. Aparicio

Dimecres 23 d’agost els carrers de Beseit es van omplir de gent, les campanes de música i la plaça de gasosa. El pregó i el coet anunciador de festes va reunir moltíssima gent. Este primer acte de les festes patronals està organitzat pels joves de la localitat i se’l coneix com la ‘Festa Jove’. Ana Tomás, regidora de Joventut, comenta que “els joves organitzem la prèvia a les festes. Després del pregó és la gasosada, repartim sangria i fem menjar popular”. Però el dia no s’acaba aquí. I és que la tarda és plena de música i de festa amb activitats com la volta de penyes. Natàlia Fernández, una de les organitzadores de la Festa Jove, comenta que “és un dia de celebració i de la gent jove del poble per xalar de les festes”.

Dijous i divendres, dies de Sant Bartomeu i Sant Eutropi respectivament, es van celebrar cercaviles i processó amb la ‘Charanga SSB’ seguit de missa baturra i missa en honor a Sant Eutropi. El dissabte va ser el dia dels quintos, un dia en què tampoc faltaven activitats de tota mena. I és que, tal com comenta Edurne Urquizu, des de l’organització de la Festa Jove, “són uns dies en què pots veure gent que no veus en tot l’any i hi ha molt bon ambient”.

Al pregó, Juan Enrique Celma, l’alcalde, va animar el poble a gaudir de les festes patronals, mentre que Ana Tomás, Natalia Fernández i Edurne Urquizu van donar la benvinguda a penyes, veïns i visitants a la localitat de Beseit. Així mateix, es va fer una crida a la responsabilitat per mantenir el poble en les millors condicions possibles. Tot seguit, la gasosada i l’aigua van mullar tothom, cosa que va ajudar a lluitar contra la calor. D’altra banda, el colorant groc i la purpurina van inundar la plaça de color en un xupinasso que va ser multitudinari.

ISABEL APARICIO
Mitjans