Logotips d'organismes oficials

Lledó viu unes festes amb menjars, bous i una mica passades per aigua

El temporal d'aigua del cap de setmana va obligar a cancel·lar els actes programats per a la tarda del dissabte

El xupinasso va reunir tot el poble per començar les festes. Foto: M. Jiménez

Les Festes de Lledó van començar a l’agost i van acabar al setembre. Van ser 5 dies intensos, concretament entre el 31 d’agost i el 4 de setembre. I com és típic del final de l’estiu al Matarranya van apareixer les pluges i unes intenses precipitacions van aigualir alguns dels actes organitzats. Tot i això, el balanç global va ser positiu. Tal com explica la seua alcaldessa, Teresa Crivillé, “les festes s’han viscut intensament i la comissió ha estat una meravella, com cada any. Van preparar actes molt bonics i molt ben organitzats”.

La festa va començar amb una divertida i refrescant festa de l’escuma, que va fer les delícies dels més joves de la localitat. Seguidament, es va donar pas al xupinasso que va congregar a la plaça de l’església a tot el poble. La Xaranga SSB i la sangria va animar el públic, fins i tot alguna quadrilla es va llançar a fer les primeres congues de les festes. Van ser els primers balls de molts, ja que a les nits no van faltar la música i la festa.

El temps va respectar fins dissabte, quan la pluja va ser la protagonista i va obligar a cancel·lar una de les sessions de vaquetes que tenien programades a la localitat. Però els més toreros de Lledó es van poder treure l’espineta, perquè diumenge el temps sí que els va deixar celebrar els bous a la plaça que munten cada any al poble.

Les festes van acabar dilluns amb el dia de la patrona, Santa Rosa de Viterbo. Un dia més assossegat, amb missa, processó, i dos espectacles ‘Bengala y la Maleta’ i l’actuació de la ‘Coral Verge dels Puyeos’ d’Alcañíz.
L’alcaldessa va destacar d’estos dies la bona sintonia que es va respirar entre tots els veïns del poble, “ha anat tot molt bé i hem tingut molts dinars i sopars, gairebé cada dia, on ens reuníem tots i hi ha hagut molt bon ‘feeling'”.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans