Logotips d'organismes oficials

Beseit festeja Sant Antoni el 16 i 17 de gener amb la foguera com a element central de la celebració

Després del sopar a la brasa hi haurà nit de ball amb el duo Calibra al saló del Palau

A l'acabar la missa en honor al Sant a Beseit repeteixen pastes. Foto: M. J.

A Beseit, la festa de Sant Antoni l’organitzen des de l’Ajuntament i ho celebren sempre el mateix dia del sant, sense importar que caiga entre setmana. Així, el dimarts 16 de gener a la tarda, a les 17 h a la rambla del riu, el que es coneix com el ‘Riu de les Basses’, tindrà lloc l’encesa de la foguera. Juan Enrique Celma, alcalde de la localitat, explica que este és un moment de gran expectació. “Venen els xiquets i els pares i xalen veient com s’encén la foguera”. Posteriorment, allà mateix, cap a les 20 h, es repartirà xoriço, llonganissa, panceta, pa i beguda i casquetes. Pel sopar han preparat 350 racions a un preu de 5 euros. A més, amb el mateix tiquet del sopar es participa en el sorteig dels lots, que han aconseguit prèviament gràcies a la plega.

Per tancar la nit, a la planta baixa del Palau hi ha preparada una revetlla musical amb l’actuació del duo Calibra. “Quan acaba el sopar i els sorteigs, la festa es trasllada al saló del Palau amb un ball, fins que la gent se’n canse”, assegura l’alcalde.

El dia pròpiament del Sant, dimecres 17, a les 13 h. tindrà lloc la missa i la posterior benedicció dels animals. Juan Enrique Celma recorda que “cada any ve un cavall a la benedicció, si bé la majoria de gent treu les seues mascotes”.

“Sant Antoni a Beseit és una festa important, que té molta tradició i la gent que vivim tot l’any aquí la disfrutem amb ganes“, apunta Celma. Esta festa d’hivern és molt participativa en este poble i la gent s’apunta entusiasta a totes les propostes organitzades. L’únic que es pot interposar a la festa és la meteorologia. És per això que des de l’ajuntament esperen que este any el temps acompanye la celebració. “Sempre tenim molta assistència, tret que hi haja mal temps. De fet, algun any ho hem hagut de suspendre i canviar els actes de data, perquè ha plogut o nevat”.

PROGRAMA:
DIMARTS, 16/ 01/ 2024
17.00 h. Encesa de la foguera al Riu de les Basses.
20.00 h. Repartiment de xoriço, llonganissa, cansalada, pa i beguda i casquets, a la foguera. Tiquet 5€ (donatiu a la festa de Sant Antoni), que es podran adquirir a la mateixa foguera o prèviament a l’Ajuntament.
21.00 h. Sorteig dels lots de la plega de Sant Antoni.
23.00 h. Revetlla musical a la planta baixa del Palau amb l’actuació del duo Calibra.
DIMECRES, 17/01/2024
13.00 h. Missa en honor a Sant Antoni.

Mitjans