Logotips d'organismes oficials

El Mercat Medieval i la Fira del Vi de Queretes, tot un èxit en un any marcat per la possible D.O.

Al voltant de 4.000 persones es van acostar a la localitat per disfrutar dels 90 estands, 20 bodegues i una agenda plena d'activitats

Video Thumbnail
El Mercat Medieval i la Fira del Vi de Queretes baten rècords en un any marcat per la denominació
Els dies 23 i 24 de març, i coincidint amb l'inici de la Setmana Santa a Catalunya, va tindre lloc la 23a edició de la Fira del Vi i la 18a del Mercat Medieval de Queretes. Un cap de setmana en què els balcons es van omplir d'escuts, la gent es va vestir d'època i el poble es va omplir de veïns i vi

Els dies 23 i 24 de març, i coincidint amb l’inici de la Setmana Santa a Catalunya, va tindre lloc la 23a edició de la Fira del Vi i la 18a del Mercat Medieval de Queretes. Un cap de setmana en què els balcons es van omplir d’escuts, la gent es va vestir d’època i el poble es va omplir de veïns i visitants per aprofitar la gran varietat de propostes. Al voltant de 4.000 persones van anar a Queretes per disfrutar de teatres, cercaviles, 90 firaires i diversos oficis tradicionals que copaven el nucli antic de la localitat, l’espai reservat per al Mercat Medieval. Alhora, 20 parades més, entre bodegues i hotels, així com tres atraccions per als més petits, omplien l’entorn del pavelló de Queretes amb la seva Fira del Vi.

Tot un èxit de participació i és que es van vendre molts més tiquets per tastar els vins dels que tenien previstos. Fernando Camps, alcalde de la localitat, afirmava que “este és un any molt positiu, pràcticament tots els estands de la Fira Medieval estaven tots ocupats”, mentre que a la del Vi, a més de les bodegues “tenim, per primera vegada, hotels representatius que estan treballant amb vins propis i d’aquí de la terra, crec que això serà un reforç per a la nostra fira”. Pel que fa al Mercat Medieval, es va realitzar per segona vegada ‘La recreació de l’Enterrament de l’Inquisidor Cristóbal García Medina‘, que va anar companyat amb una actuació de la coral de Queretes. Aquest era un dels actes més esperats del cap de setmana i el qual va atreure una multitud de persones.

A l’acte d’inauguració hi va anar Manuel Blasco, conseller de turisme i medi ambient i darrer ambaixador de la fira. Blasco va destacar que esta cita consta de “tres grans virtuts: la primera és dinamitzar el municipi i els comerços, però no només de Queretes, sinó dels pobles de la comarca; la segona és l’aparador per als vins de tot el Matarranya i part de la Terra Alta i del Baix Aragó; i finalment la de promocionar el territori turísticament”. Durant l’acte inaugural el conseller va afirmar que “el Matarranya és la millor comarca que hi ha a Aragó des del punt de vista de qualitat turística” i va voler “posar en valor la feina que la gent de l’agroalimentació i del turisme està fent a la comarca”.

Per la seva banda, Carlos Boné, senador, alcalde de Vall-de-roures i nou ambaixador de la fira, afirmava amb il·lusió que “és un plaer i un honor perquè és la primera vegada que m’anomenen ambaixador” i afegia que “és un nomenament de casa, perquè sempre que vinc a Queretes i considero que estic a casa meva”. Boné comentava que gràcies a “la meva condició de senador tinc la possibilitat de viatjar més, i dins del que pugui en estos viatges intentaré promocionar els vins”. I és que, segons el nou ambaixador, “són vins de molt bona qualitat i el que necessitem és donar-los a conèixer, promocionar-los perquè la gent sàpiga i conegui la qualitat dels nostres vins”.

La fira del Vi marcada per la D.O.
Pel que fa a l’obtenció de la Denominació d’Origen per als vins emmarcats dins de la IGP (Indicació Geogràfica Protegida) del Matarranya, Camps afirmava que “encara no s’ha fet cap pas, però estem en converses amb bodegues i començarem ja a treballar amb ells”, perquè “és el que posaria als vins d’esta terra on els toca“, però al final “són ells, les mateixes bodegues, les que ens han de dir com començar i com hem de treballar per anar a l’administració i començar a lluitar per esta D.O.”. Per la seva banda, Manuel Blasco destacava que “és competència del Departament d’agricultura, però jo crec que el Govern serà receptiu i intentarem que es pugui atorgar este segell com més aviat millor”. Això sí, “el Govern té l’obligació de fer complir les normes amb qualitat i rigorositat” per demostrar la traçabilitat del producte, així com certificar i garantir-ne la qualitat, “però entenc que, si tots els tràmits es compleixen, el Govern d’Aragó ho recolzarà”.

Mira aquí la fotogaleria de la Fira del Vi i el Mercat Medieval.

ISABEL APARICIO
Mitjans