Logotips d'organismes oficials

Un Divendres Sant marcat per “fets paranormals”

L'aparició d'un ovni sobre el cel del Matarranya genere nombroses hipòtesis. La filmació d'un 'reality americà' està darrere de tant de misteri

Les llums es van poder veure des de diferents punts del Matarranya. Foto: NDM

El Matarranya s’ha fet un petit espai entre els “amics del misteri”. Va ser la nit del Divendres Sant, un dels moments més profunds i de major devoció entre el cristianisme, ja que es recorde la crucifixió i mort de Crist, que es va sacrificar per a salvar-nos dels nostres pecats. Aquella nit, precisament aquella mateixa nit, mentre les processons i el repic de tambors i bombos impregnava els carrers de les nostres poblacions, al cel de la comarca es va veure un objecte no identificat: una esfera formada per un total de 28 punts de llum blavosos perfectament definits amb un punt rojós al centre. L’albirament va cridar l’atenció de molts veïns. Han aparegut captures des de diferents punts del territori, des de Vall-de-roures a Pena-roja, passant per Calaceit, Queretes o la veïna Terra Alta. Diferents captures però una única pregunta: què coi és això? Este fenomen va provocar inclús una mica de por, revivint les mítiques escenes de la ciència ficció dels 80s, ja sigue ‘Encuentros en la tercera fase’ o ‘E.T.’, aquell extraterrestre que va crear Steven Spielberg i que amb els anys s’ha guanyat la nostra simpatia. Hi ha qui va associar esta aparició a la redempció pròpia de les dates en què ens trobem.

Però res més lluny de la realitat. Aquella aparició, que molt probablement firmaria el mateix Íker Jiménez en els seus elucubrants reportatges d’allò inexplicable i paranormal, finalment amagava un desenllaç molt més senzill. L’ovni que es va deixar veure al Matarranya era, en realitat, un efecte òptic. I darrere d’este fenomen s’amague un reality que es filmarà pròximament al Matarranya. Més concretament, a Solo Houses, l’espai d’arquitectura que els galeristes Eva Albarrán i Christian Bourdais han aixecat a Queretes. Així ho van donar a entendre des de Teruel Film Commission, el servei tècnic d’atenció a rodatges que ofereix la Diputació, i que va voler transmetre una mica de tranquil·litat a través de les xarxes socials a causa de l’enrenou que han generat les captures de la nau espacial. “Quan les proves tècniques, prèvies al rodatge, se te’n van de les mans. No és una invasió. És més senzill: són proves tècniques prèvies a un rodatge. Tranquils els de les teories ovnis, n’hi haurà més”. La nota s’acabe aquí, i està acompanyada d’una captura de l’albirament feta des de Vall-de-roures, i que a aquelles hores de la nit estava ple de gent seguint la processó del Divendres Sant.

Segons ha pogut saber este mitjà, la imatge paranormal és el resultat d’un grup de drons que es va llançar divendres a la nit des de ‘Solo Houses’, espai llogat a un client, i que durant els mesos d’abril i maig s’encarregarà de retransmetre un ‘reality show’ per al seu públic americà. Un assaig previ amb canons de llum que, de forma intencionada o no, ha despertat un gran interès sense haver fet absolutament res. I és que no hi ha millor publicitat que aquella que no ho és. És el que ha passat amb este fenomen, ja que una cosa ‘a priori’ inexplicable i fora del comú ha suscitat un interès majúscul a través de les xarxes socials, que estan plenes de teories tan enigmàtiques com curioses. No obstant, i com passe amb estos episodis en temps de pells fines, també n’hi ha que la prova lluminosa, el miracle del Matarranya, l’albirament ovni, ha ofès una mica. Entenen que estes pràctiques caldria avisar-les i així no espantar més del que cal al personal. Com si no n’hi hagués prou amb el dia a dia que seguim a través dels informatius. Tranquils. Ara com ara, l’horror i la guerra no porten la firma d’una invasió marciana, sinó més bé la nostra, la dels humans.

La presència ovni ha suscitat inclús ‘memes’ a les xarxes socials. El més encertat de tots, el que compare els llums amb la flama d’un fogonet. Encara que posats a mirar semblants, l’aparició de Queretes més bé pareix una placa d’inducció.

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans