Logotips d'organismes oficials

Una dotzena d’artesans cervesers porten les seues novetats a la Fira de la Birra

La cita va ser tot un èxit d'assistència i l'organització va vendre 1.500 gots per tastar les begudes

Video Thumbnail
Una dotzena d'artesans cervesers porten les seues novetats a la Fira de la Birra de Vall-de-roures
Una dotzena de cerveseres artesanes es van donar cita a la novena edició de la Fira de la Birra de Vall-de-roures. Una proposta que cada cop té més empenta i que organitzen des de l'associació de joves de la localitat. Una cita que va donar el contrapunt als actes religiosos de Setmana Santa, gràcie

Una dotzena de cerveseres artesanes es van donar cita a la novena edició de la Fira de la Birra de Vall-de-roures. Una proposta que cada cop té més empenta i que organitzen des de l’associació de joves de la localitat. Una cita que va donar el contrapunt als actes religiosos de Setmana Santa, gràcies a la seua completa oferta festiva. Andrés Boix, membre de l’organització, concretava que “durant el dia va ser més familiar, amb els inflables per a les criatures i la xaranga, i a la nit hi va haver discomòbil”. Una combinació d’èxit que esta edició va vendre els 1.500 gots que tenien preparats per a degustar les cerveses artesanes. I és que el reclam principal és provar estes begudes, vingudes principalment de Catalunya, a excepció de l’aragonesa Artillera. Segons l’organització, “el 80% dels cervesers repeteixen, però sempre porten cerveses noves”. És el cas de Fermí Cueva, de la cooperativa Cervesers, que és fix a la fira des de la primera edició i que en esta ocasió va portar quatre cerveses diferents: “una IPA, una Pilsen, una sense alcohol i una amb mel de castanyer d’11 graus”. Una gran varietat, des de les més suaus a les més potents, per adaptar-se a tota mena de paladars. “Ara està molt de moda la cervesa més lleugera tipus Pilsen. També les sense alcohol comencen a tindre una demanda interessant. Però no deixem de fer el que sempre hem fet els artesans, les IPA i les cerveses més potents”, aclareix Cueva.

Per la seua banda, a l’estand de la Canetenca es van poder degustar quatre cerveses més, totes molt fidels a la tradició artesana. Al capdavant d’esta cervesera hi ha Santi Triviño, que s’orienta especialment cap a l’estil més clàssic i va portar una Scottish Ale; una Scottish Export aromatitzada amb canyella i nou moscada, típica de Nadal; una Patersbier, la cervesa que es reservava per al pare abat a les abadies belgues; a més a més d’una White IPA.

El món de les cerveses artesanes és molt ampli i a les fires i tasts és on el públic general s’hi pot introduir. “A poc a poc anem culturitzant, perquè la gent comenci a valorar les diferències i no es quedi només amb les comercials que són totes el mateix”, va reconèixer Triviño.

I és que si per una cosa es caracteritza la Fira de la Birra és pel bon producte i el bon ambient, una combinació perfecta per passar un dia diferent i entretingut. Així ho explicava l’artesà Fermí Cueva que, després de nou edicions, segueix venint a Vall-de-roures, perquè “és una fira molt entranyable, acollidora i molt entretinguda”, a més que “la zona és encantadora”.

MARTA JIMÉNEZ
Mitjans