Logotips d'organismes oficials

L’Intercomarcal de Morra mou 36 parelles a Mont-roig

El Matarranya acull per primera vegada un dels concursos més destacats de la província. La parella integrada per Nacho i Pablo, procedents de Torres de Albarracín, van ser els guanyadors

Video Thumbnail
L''Intercomarcal de Morra' reuneix 36 parelles a Mont-roig
Aficionats a la morra de tota la geografia terolenca, així com jugadors vinguts des de la província de Castelló, van protagonitzar un apassionant Intercomarcal que, per primera vegada, es disputava al Matarranya. El poble de Mont-roig va ser l'escenari elegit per albergar este campionat, en el que u

Aficionats a la morra de tota la geografia terolenca, així com jugadors vinguts des de la província de Castelló, van protagonitzar un apassionant Intercomarcal que, per primera vegada, es disputava al Matarranya. El poble de Mont-roig va ser l’escenari elegit per albergar este campionat, en el que un total de 36 parelles es van enfrontar entre elles per a emportar-se esta apreciada distinció. Victòria per a Nacho i Pablo, procedents de Torres de Albarracín, un dels grans feus de la morra de la nostra província, que a la final van superar José Miguel i Luis, vinguts des de l’Anglesola. A les semifinals van arribar Angelito i el Forner, parella local, que va acabar en tercera posició, mentre que els quarts classificats van ser Salvador pare i Salvador fill, des de Gúdar. La final de consolació va enfrontar la parella integrada per David i Pedro, d’Alfambra, i Alba (Mont-roig), que va fer parella amb Tomàs (Cinctorres). David i Pedro es van endur esta final de consolació. Ja a la tarde es va disputar un interessant torneig social, on les parelles estaven formades per persones que no havien jugat mai entre elles. Esta modalitat se la van endur David (Alfambra) i Ángel (Mont-roig), superant a la final Diego (Torres) i Germán (Mezquita de Jarque). L’organització va distingir, al mateix temps, els participants més joves d’este Intercomarcal, que van ser Javier i Quique, de Mont-roig, de 10 anys.

Luis Cros és veí de Mont-roig i forme part de l’organització d’este Intercomarcal, i va remarcar que “el campionat es una fase eliminatòria a dos cotos de 21 punts, que és al que se sol jugar habitualment”, si bé en algunes poblacions es jugue a menys punts “per agilitzar les primeres rondes”. Entre les coses que va destacar Cros, la presència de jugadors de moltes poblacions, així com la presència de molts jugadors joves. “Hi ha molts xavals, d’entre 15 i 20 anys, que fa un parell d’anys que juguen. Tenen molta destresa i juguen bastant bé, la veritat”. Pel que fa a la passió que genere la morra, des de l’organització van entendre que “en molts de pobles hi ha el costum de jugar a la morra en qualsevol moment i es busque qualsevol excusa”, i va assenyalar que “avui dia, en ple segle XXI, que estiguem jugant a la morra amb tota la tecnologia que tenim al nostre entorn, ens diu que la morra és molt més que un simple joc d’entreteniment”. Una vegada superat l’Intercomarcal, existiran tres grans propostes morreres més. Per un costat, el Provincial de Morra, que es disputarà el mes de juny a la Serra de Teruel. Per un altre, la trobada Jamorrera prevista a Mont-roig per al mes d’agost. I finalment, un Morra Mundo que enguany se celebrarà a la Ràpita, on s’espere un important desplegament de jugadors, tant aragonesos, com catalans i valencians.

Aquí pots escoltar l’entrevista que li vam fer a Luis Cros:

RUBÉN LOMBARTE
Mitjans