Logotips d'organismes oficials

Nova operació contra les plantacions de marihuana, en esta ocasió a Fontdespatla

Un important dispositiu de la Guàrdia Civil s'ha desplegat al territori durant la jornada d'avui. Es parle de tres detinguts

Imatge d'arxiu d'una plantació de marihuana a Massalió. Foto: G. C.

La Guàrdia Civil ha desplegat al llarg d’este matí un important dispositiu per al desmantellament d’una plantació de marihuana, situada al terme de Fontdespatla. Segons les fonts consultades, la finca en qüestió està bastant apartada del municipi, molt a prop del riu Tastavins i en una zona de difícil accés però que conste de bon subministre d’aigua. Un operatiu que ha cridat bastant l’atenció entre els veïns de la nostra comarca, amb la presència inclús d’un helicòpter de la Guàrdia Civil aparcat a l’heliport de Vall-de-roures, i que a primera hora del matí ha protagonitzat alguns vols. Este matí, passades les 9 del matí, a l’àrea d’emergència del Porta a Porta de Fontdespatla es concentrava un important desplegament d’efectius terrestres.

Tot i que de moment no ha transcendit massa informació s’obre l’operatiu, fonts consultades explicaven que s’havien detingut tres persones vinculades a esta plantació. Durant el matí, i a través de les xarxes socials, apareixien diferents informacions i hipòtesis sobre el desplegament policial, entre elles «que s’havia produït un tiroteig a Fontdespatla», o que «rondava una persona perillosa que havia fugit de la presó». Des de la Guàrdia Civil recorden que eixa informació no és certa i només alerte la població, de manera que davant d’estes circumstàncies és importantíssim «no escampar mentides» i seguir els mitjans oficials. Passades les 11:30 hores, s’havia aixecat el desplegament policial al Matarranya.

Un dispositiu antidroga, això sí, que no resulte nou. I és que en els dos últims anys, a la comarca del Matarranya han proliferat cultius il·legals de marihuana de dimensions importants. Recordem que al setembre de l’any 2022, i en el marc d’una operació entre el Maestrat i el Matarranya, la Guàrdia Civil va intervindre més de 15.000 plantes de marihuana repartides entre Castellot i Beseit. Unes setmanes abans, i en un operatiu que es va traduir amb la detenció de vuit persones, la Guàrdia Civil va incautar 10.000 plantes més. Al llarg de l’any passat, noves intervencions es van produir a Ràfels i al riu dels Prats de Pena-roja, on van aparèixer 7.500 plantes. Al setembre, a la frontera entre Pena-roja i Coratxà es va desmantellar una altra plantació.

Autèntics campaments
En diferents intervencions que s’han fet al Matarranya se segueix un patró similar. A la mateixa plantació apareixen tendes de campanya i bosses plenes de roba i menjar, de manera que fa pensar que les possibles bandes que s’amaguen darrere del cultiu de marihuana viuen allí. En una ocasió també es van trobar un petit grup de gasoil, dispositiu que utilitzaven per a pujar aigua i regar les plantacions.

REDACCIÓ
Mitjans