Logotips d'organismes oficials

La Guàrdia Civil desmantelle mitja hectàrea de plantació de marihuana a Fontdespatla

S'han intervingut un total de 4.325 plantes de cànnabis sativa i s'ha detingut una persona

La Guardia Civil ha intervingut una plantació de 4.560 metros quadrats. Foto: Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil, dins del marc de l’operació FONTER, ha detingut una persona i ha desmantellat a Fontdespatla una plantació de marihuana. S’està parlant d’un total de 4.325 plantes de cànnabis sativa escampades al llarg de set parcel·les i que ocupaven uns 4.560 metros quadrats, pràcticament mitja hectàrea de superfície. Les investigacions es van iniciar fa uns quants mesos en conèixer la possible existència d’esta plantació il·legal. La principal dificultat que es van trobar els investigadors està associada amb la ubicació exacta de la plantació, així com en el seguiment de les activitats de les persones que treballaven esta plantació, amb camins d’accés tancats i bloquejats i sotmesos a la contínua vigilància dels integrants del grup.

El passat 12 de juny, efectius de diferents especialitats de les comandàncies de Saragossa i Terol de la Guàrdia Civil van dur a terme un operatiu que ha suposat el desmantellament d’esta plantació amb 4.325 plantes de marihuana, així com la detenció d’una persona com a presumpta autora d’un delicte de cultiu o elaboració de drogues. Segons les investigacions prèvies, a la plantació hi havia dos persones, encara que en el moment de l’actuació només hi havia una. Al dispositiu van intervindre guàrdies civils de diferents unitats de la comandància de Terol (Seguretat Ciutadana, Policia Judicial, SEPRONA i Equip ROCA) i s’ha comptat amb la col·laboració de l’helicòpter de la UHEL41 amb seu a Osca, el servei cinològic i GRS nº5 ubicat a Saragossa.

Les diligències instruïdes, juntament amb la persona detinguda, han estat posades a disposició del Jutjat d’Instrucció d’Alcanyís.

REDACCIÓ
Mitjans