Logotips d'organismes oficials

Beseit es converteix en protagonista d’un programa de TVE

Un capítol de la quarta temporada de '80 centímetros' s'ha rodat al poble matarranyenc

Els germans Moragrega van ser els protagonistes al Parrissal / Foto: NDM

Els passats 10 i 11 d’octubre Beseit va convertir-se en escenari d’un capítol de ’80 centímetros’ de La 2. El programa de TVE, que ja està gravant la quarta temporada, recorre el llarg i l’ample de la geografia espanyola buscant els millors indrets per a la pràctica del senderisme i d’altres esports de muntanya.

La propera temporada descobrirà als teleespectadors los recorreguts al voltant dels dos rius que envolten Beseit: l’Ulldemó i el Matarranya. De la mà dels germans Moragrega i de l’agent forestal Esteban Latorre es coneixerà el sender del Parrissal, les pintures rupestres que allí s’hi troben, i la fauna i flora més característica. També es recorrerà la Peixquera en Javier de Luna, que aprofitarà per donar a conèixer los fessols de Beseit.

Però no només això. Segons Dani Martí, director del programa, “els Ports de Beseit són un escenari per al senderisme i també per a altres pràctiques esportives. Així, hem vist corredors de fons, com Carlos Jàvega i David Vives, i escaladores com Bea Baselga i Sabina Colomé”.

Des de producció utilitzen diversos criteris a l’hora de seleccionar les localitzacions. Primer, que el territori no hagi aparegut en episodis anteriors del mateix programa. A més, intenten tenir en compte un criteri de compensació i atorgar visibilitat a llocs que habitualment no en tenen. Després, la qualitat telegènica, és a dir, que resultin afavorits a l’aparèixer en televisió. I, també, que siguin senders viables per a tothom, no només per a especialistes.

Per a la producció ha estat necessari un nombrós equip: dos càmeres, un operador de so, el realitzador, el director i dos conductors de drons. Un equip que queda més que justificat i del qual han resultat “unes imatges fascinants” en paraules del propi director.

Segons Martí, “hi ha dues coses que ens han impressionat: el color verd turquesa que tenen els rius aquí i la qualitat humana de totes les persones que ens han acollit a Beseit”

La propera temporada serà presentada per Juanjo Pardo i arribarà als televisors a partir del febrer.

SABINA COLOMÉ
Mitjans