Logotips d'organismes oficials

El Matarranya torna a clavar un 100% d’ocupació en la campanya turística nadalenca

L'epicentre de la campanya durant el període nadalenc es va situar un cop més per Cap d'Any

La nova Fira de Nadal de Calaceit va ser una de les propostes que va atraure més gent. / Foto: M. Martí

Les dues dates marcades en el calendari dels establiments hostalers de la comarca del Matarranya continuen sent el 31 de desembre i el 6 de gener. Les marcades festivitats nadalenques de Cap d’Any i el dia de Reis han aconseguit aquest any tornar a situar-se al 100% d’ocupació, sobretot, durant la festivitat de Cap d’Any. La nit de Reis continua sent referència amb un 60% aproximadament de pernoctacions reservades.

El cartell de complet des de finals de desembre fins passada la nit de Reis porta ja diverses temporades penjant en molts establiments. Així i tot, “seguim creixent. La comarca té molta tirada i pot seguir creixent molt més”, va assegurar Carlos Arrufat, propietari del Càmping El Roble, que tot i oferir allotjament a l’aire lliure, va tenir el 100% de les parcel·les ocupades durant aquestes dates. Les temperatures sí que són les que regeixen les preferències dels turistes pel que fa a activitats. La majoria dels que trien el Matarranya ho fan per visitar localitats, veure les noves il·luminacions nadalenques i prefereixen la cultura i el patrimoni, mentre que a l’estiu predominen els interessos lligats a la naturalesa com la via verda o el Parrissal. Vall-de-roures, gràcies a la il·luminació de Ferrero Rocher, i Calaceit amb la nova proposta del mercat nadalenc han destacat durant aquesta temporada per la seva encesa de llums que s’han situat com dos dels moments més concorreguts d’aquests dies.

Pel que fa a la procedència, les parelles, famílies i grups d’amics que han visitat durant aquests dies el Matarranya han arribat sobretot de la resta de la geografia espanyola, tot i que els visitants internacionals no deixen d’arribar. Un 90% dels procedents són espanyols. Les comunitats autònomes que segueixen regnant en els primers llocs són Catalunya, València, Madrid i el País Basc

L’hostaleria comarcal inicia ara un període d’estabilitat que, si res no ho impedeix i les previsions continuen com de costum, es tornarà a disparar durant la Setmana Santa.

PAULA VIVER
Mitjans