Logotips d'organismes oficials

Vall-de-roures podria acollir periòdicament un mercat de productes agroecològics

La mostra inclourà la venda de verdures, fruita seca, vi i oli, entre molts altres productes certificats del territori.

Els productors agroecològics i artesans del Matarranya, la Terra Alta, els Ports i el Baix Aragó es van reunir el passat 29 de gener a Pena-roja de Tastavins. / Foto: J. Puig

Els productors agroecològics i artesans del Matarranya, la Terra Alta, els Ports i la comarca del Baix Aragó es van reunir el passat 29 de gener a Pena-roja de Tastavins. Les instal·lacions de Flora, de Matarrania Cosmètica Bio, van ser el punt de trobada per a centrar les mirades d’aquests productors en la creació d’un mercat agroalimentari.

Una cita que podria donar-se periòdicament a Vall-de-roures a partir d’aquest estiu al voltant de l’agroecologia i l’artesania i que inclourà la venda de productes com les verdures, la fruita seca, el vi i l’oli, entre molts altres productes del territori certificats per qualsevol de les empreses especialistes com Démeter. En xifres, un bon nombre de productors es dediquen a l’agroecologia al Matarranya tot i que la xifra és més aviat escassa pel que fa als que comercialitzen el producte final. D’aquesta manera, el nucli motor de la iniciativa va plantejar incloure en les mostres productes artesanals que mostren tant als veïns com als possibles turistes atrets al Matarranya totes les bondats del patrimoni cultural.

Des de l’organització de la mostra, “volem que la gent prenga consciència que al territori es produeixen productes extraordinaris amb una gran qualitat i que la nostra comarca i les seues veïnes són fantàstiques en aquest àmbit”, va explicar un dels promotors, Víctor Vidal. A més, es persegueix la conscienciació sobre el consumisme actual i “amb la mostra pretenem ajudar cap a la sortida del mercat actual”.

La mostra agroalimentària pren com a exemple les trobades de productors que es realitzen de forma mensual a Saragossa a Andorra, tot i que desvinculant-se d’elles en proposar un mercat no només orientat al consum diari d’aquest tipus de productes, sinó al possible turista que visita la zona i puga conéixer les seues exquisideses.

PAULA VIVER
Mitjans