Logotips d'organismes oficials

La Portellada obrirà les seues piscines en tres franges horàries i el gimnàs

La reobertura de les piscines municipals pretén reduir l'afluència de visitants al Salt

Este any el Salt compte amb molta aigua degut a les contínues precipitacions. / Foto: matarranyaturismo.es

L’obertura de les piscines municipals ja és competència de cada ajuntament. Després que l’últim consell d’alcaldes confirmara que cada municipi poguera decidir, segons el seu context, si obrir o no les seues piscines municipals, les primeres decisions no han tardat a arribar.

Per a prendre la decisió, l’Ajuntament de La Portellada va voler comptar amb la visió dels veïns, que seran els qui gaudiran d’este servei durant l’estiu i els qui podrien també veure’s perjudicats per grans afluències de gent i la incapacitat per a complir amb les distàncies de seguretat. Per a això, el Consistori va citar als veïns en una reunió amb la finalitat de comunicar-los la reobertura de les instal·lacions. Esta localitat sí que podrà gaudir de les seues piscines municipals este estiu. Des de l’Ajuntament “vam voler consultar amb els veïns les mesures que preteníem adoptar, així com saber qualsevol inquietud que pogueren tindre sobre el tema”, va explicar Gloria Serrat, alcaldessa de La Portellada que va assegurar que “entre tots és més fàcil veure els problemes que puguen sorgir”.

Les piscines de La Portellada s’obriran en tres franges horàries. Cada usuari, en el moment d’adquirir el seu abonament per a la temporada, decidirà la franja horària en la qual preferix gaudir de les piscines. Els banyistes podran triar entre anar d’11.00 a 14.00, de 14.00 a 17.00, o de 17.00 a 20.00. En el canvi de franges horàries es desinfectaran les instal·lacions.

L’Ajuntament de La Portellada també va informar que en cas d’haver-hi qualsevol classe d’incident que supose un perill per a la salut dels seus veïns, podrien tancar les instal·lacions retornant l’import proporcional de l’abonament a tots els usuaris.

Gran afluència de visitants al Salt
La mesura d’obertura de les piscines influïx directament en la regulació d’aforament del Salt. El principal reclam turístic de la Portellada, que a més enguany lluïx en la seua màxima esplendor deguda a les grans precipitacions, és un lloc de concentració de banyistes durant tot l’estiu. “Que estiga tan bonic enguany, a nosaltres quasi ens suposa un problema”, va admetre Serrat, “l’obertura de les piscines reduirà l’afluència al Salt”. De fet, durant el passat cap de setmana, amb les primeres visites interprovincials d’Aragó, el conegut riu va rebre nombroses visites.

El consistori pretenia implantar enguany les primeres mesures de regulació que de moment no es duran a terme. El bany en l’espai natural serà responsabilitat de cada banyista, encara que des de l’administració recomanen seguir amb totes les mesures de seguretat i evitar el bany en espais naturals.

Reobertura del gimnàs
Davant les sol·licituds dels usuaris del gimnàs de La Portellada per a autoritzar la seua obertura, el Consistori va decidir també comunicar la seua nova reobertura. Esta es farà complint amb totes les mesures de seguretat. Es comptabilitzaran tots els usuaris d’este, es regularitzarà la seua entrada i s’augmentarà la neteja de les instal·lacions. “Proveirem l’espai amb desinfectants perquè cada persona que entre en les instal·lacions es faça responsable de netejar les màquines abans i després del seu ús”, va explicar Serrat.

PAULA VIVER
Mitjans