Logotips d'organismes oficials

Massiva afluència de visitants en la “nova normalitat” al Matarranya

El turisme de naturalesa i les estades als càmpings són les més aclamades

blank
Actualment en el Càmping El Robre ja compten amb una reserva del 75%. / Foto: NDM

Des de l’obertura de la mobilitat interprovincial el turisme és un dels més beneficiats. L’afluència de visitants al Matarranya es va percebre des del primer cap de setmana que els residents a Saragossa i Osca podien desplaçar-se a la zona. Dos caps de setmana que han repercutit en el 100% d’ocupació de turisme rural.

El turisme rural i de naturalesa és sens dubte el predominant entre les eleccions dels visitants. Així ho va afirmar Carlos Arrufat, propietari del Càmping El Roble “de les quatre setmanes que portem oberts, les primeres, en les quals només es podia viatjar des de Terol, van ser de molt baixa l’afluència. El 100% de bungalows i parcel·les es van ocupar quan es va obrir el trànsit de viatgers a les províncies aragoneses“. Este tipo de viatgers en furgonetes i autocaravanes han ocupat també els aparcaments adaptats per a estos vehicles en els municipis de Vall-de-roures i Calaceit. Idea que també va secundar Kenya Celma, propietària del Càmping de Beseit, que va explicar que l’afluència en el primer cap de setmana va ser més baixa, encara que “ens va sorprendre perquè vam tindre molt bon acolliment amb la gent de la província, molta gent va aprofitar per a conéixer racons prop de casa que no havien estat”.

Un èxit que encara no cullen els hotels i establiments no tan enfocats al turisme de càmping. “Les primeres setmanes van ser molt fluixes, i ara estem agafant una mica de marxa però no arribem a l’habitual”, van assegurar des de l’Hotel El Salt de Vall-de-roures. De fet, molts són els hotels que encara no han obert les seues portes. La Parada del Compte, per exemple, preferix ser cautelós i esperarà a obrir el servei de pernoctacions el pròxim 1 de juliol.

Mentrestant, els restaurants del territori ja s’han adaptat a la “nova normalitat”, la distància entre taules i extremar les mesures de neteja són només alguns dels nous protocols adoptats per estos establiments. “El comptar amb diverses terrasses ens ha facilitat els serveis d’almorçar per als nostres clients”, assegura Belén Bergós, de l’hotel El Sitjar de Calaceit.

Un bon pronòstic de cara a l’estiu

Encara que l’activitat s’ha représ ben entrat el mes de juny, els mesos de juliol i agost podrien remuntar en reserves. De fet, alguns establiments ja estan al 75% de reserves per a estos mesos. “Tenim moltes reserves però amb moltes modificacions. És molt inestable, encara que es preveu que sí que hi haja afluència de visitants”, va assegurar Elena Carbó del Salt.

La temporada hauria anat augmentant a poc a poc, un fet que es va percebre des de les primeres setmanes en el turisme en càmpings. “Al principi érem més escèptics”, asseguren des del El Roble, “recordo perfectament que quan va començar la fase 2 teníem solament un 5% de reserves per al mes d’agost”. Malgrat això, es preveu un estiu d’allò més habitual en conte a afluència de visitants. Actualment en el Càmping El Roble ja compten amb una reserva del 75%.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank