Logotips d'organismes oficials

El turisme augmenta en general durant el mes de juliol al Matarranya

Els propietaris dels establiments turístics asseguren que ha sigut un dels mesos de juliol més forts dels últims anys

Els pobles del Matarranya seguixen sent un destí de turisme nacional. | Foto: J.Puig

La temporada de turisme arrancava a la fi de juny amb bons pronòstics. Finalment, les previsions, en la seua majoria, s’han complit i fins i tot superant. “Ha anat molt bé, molt millor del que ens esperàvem, créiem que seria fluix, però ha sigut un dels mesos de juliol més forts dels últims anys“, explicava Elena Carbó, propietària de l’Hotel El Salt. Tal és la situació que a l’hotel han rondat una ocupació del 90-92%, “jo comparo que este mes de juliol ha sigut un mes d’agost d’altres anys”. explicava la propietària.

El perfil del visitant és nacional i en la seua majoria són famílies amb xiquets. Atenent a Beatriz Castro, tècnica de turisme de l’Oficina Municipal de Turisme de Vall-de-roures, concretament el 30% provenen de Catalunya, un 28% de València i en tercer lloc el 24% d’Aragó. També s’ha notat un augment del turista del nord del país. “S’interessen per tot en general, els interessa la combinació dels pobles de la Comarca”, va explicar Castro. Els turistes solen quedar-se de 2 a 3 dies o de 4 a 7, i molts d’ells estan de pas i aprofiten el Matarranya com a parada del seu viatge a la costa.

No obstant això, esta situació no és general en tots els allotjaments turístics. Tal com explicava Rubén Lombarte, regidor de turisme a Pena-roja, “en funció de la particularitat d’allò que ofereixes has tingut una resposta més bona o més roïna”. En este sentit, aquells allotjaments que no tenen espais comuns han tingut molt bona resposta, “en canvi lamentablement un altre tipus de negocis que potser tenen la cuina compartida i la gent veien les notícies d’Aragó potser a última hora cancel·len”. Finalment, segons el regidor de turisme, “hem arribat a la conclusió que el que vol el turista és viatjar però en unes garanties de seguretat”.

REDACCIÓ
blank Mitjans blank