Logotips d'organismes oficials

El Matarranya protagonitze un article al National Geographic

L'article enaltix al Matarranya com un dels destins més visitats i una de les propostes rurals més interessants del territori nacional

Imatge de Vall-de-roures que apareix a l'article. | Foto: Turismo Matarraña

Baix el títol “Cómo el Matarraña se ha convertido en la comarca de moda”, la revista National Geographic, secció Viatges, publicava ahir mateix un article sobre la comarca. José Alejandro Adamuz firme el text que enaltix al territori com un dels destins més visitats d’este estiu i una de les propostes rurals més interessants del territori nacional. Una proposta que esta vegada no recau baix el nom de “Toscana espanyola”, que el mateix autor reivindique que “més allà dels pareguts raonables que puguen tenir, no li falten al Matarranya arguments propis”.

Un llarg i intens viatge a través dels municipis, racons, paratges naturals i emprenedors del Matarranya al qual fa referència com “una colmena de pobles” per la seua proximitat i poca densitat de població. L’article recorre Calaceit, el Parrissal i el casc antic de la capital comarcal passant per enclaus com la tirolina de Fondespatla i les propostes turístiques de més nivell de la Comarca.

La Torre del Visco, el Convent, la Fàbrica de Solfa i la Torre del Marqués són les propostes hostaleres destacades per l’autor que reivindiquen la producció de quilòmetro 0 i l’ambient de confort i calma al que es transporte el visitant que acudix a estos establiments. Tot això, en un anàlisi constant del territori, els detalls del Matarranya i creant constantment una atmosfera idíl·lica a través del llenguatge.

Durant el recorregut pel Matarranya, l’autor també passe per alguns dels negocis productors més importants per al territori. La producció d’oli es deixe veure gràcies al Mas de Flandí i les bodegues del Matarranya es reflectixen gràcies a la intervenció d’Enrique Monreal, de la bodega Mas de Torubio.

El Matarranya ha protagonitzat durant tot l’estiu reportatges a desenes de mitjans de comunicació nacionals i regionals que aposten per la comarca com un dels destins de l’estiu. En este sentit, Adamuz assegure que al territori “pràcticament s’ha triplicat el nombre de places turístiques oferides des de l’any 2003 i les visites han augmentat en un 60% durant l’últim any.

El National Geographic és actualment la revista en més lectors mensuals segons l’Estudi General de Mitjans.

PAULA VIVER

 

Mitjans