Logotips d'organismes oficials

Pena-roja tindrà un itinerari d’oliveres mil·lenàries

Pel moment hi ha tres arbres monumentals ja catalogats en una grandària d'uns 3.5 metres d'alt i 1,5 metres d'ample

Video Thumbnail
Ruta oliveres pnrj
L'última assemblea de la Taula del Sénia va obrir la porta a l'inici d'un projecte per a realitzar una ruta d'oliveres mil·lenàries a Pena-roja de Tastavins. Actualment a la localitat hi ha tres arbres monumentals ja catalogats i altres en procés que es troben en una zona molt pròxima al nucli urbà

L’última assemblea de la Taula del Sénia va obrir la porta a l’inici d’un projecte per a realitzar una ruta d’oliveres mil·lenàries a Pena-roja de Tastavins. Actualment a la localitat hi ha tres arbres monumentals ja catalogats i altres en procés que es troben en una zona molt pròxima al nucli urbà de la localitat, concretament a les últimes cases del municipi amb diverses sendes que condueixen a la Roca Quinquillera o la Font dels Fontanals.

Les oliveres, que destaquen per la seua gran grandària,  a 1,5 metres d’alçada tenen un diàmetre de tronc d’uns 3,5 metres, ja han estat catalogades per la Taula del Sénia. Ara, la Mancomunitat, l’Ajuntament de Pena-roja i la Diputació Provincial han començat un projecte per a arreglar els bancals on es troben aquests arbres monumentals, amb l’objectiu de crear una ruta perquè veïns i visitants puguen gaudir d’este patrimoni de la localitat com ja es fa en molts altres municipis que formen part de la Taula del Sénia. “L’objectiu és fer un itinerari per dins dels bancals perquè es puguen visitar, que queden ben senyalitzats, es puguen cuidar les oliveres i crear un espai atractiu”, assenyalava Rubén Lombarte, representant de Pena-roja a la Taula del Sénia.

El projecte, que porta madurant més d’un any, comptarà amb una ajuda de 10.000 euros per part de la Diputació per a l’adequació. Per part seua, l’Ajuntament i La Taula del Sénia s’encarregaran de la senyalització i creació de l’itinerari, que es preveu, compte amb dos accessos distingits per a connectar les diferents sendes i finques on es troben les oliveres. A més, també està previst que la ruta es complementi amb una sèrie de rutes a les fonts que ja s’estan marcant, tot això “farà que siga un espai més per a gaudir l’entorn natural que tenim a Pena-roja”, sentenciava Lombarte.

REDACCIÓ
Mitjans