Logotips d'organismes oficials

Primers contactes entre Comarca i el sector empresarial turístic

S'han reunit amb l'objectiu d'abordar la situació crítica que els empresaris pateixen a causa de la COVID-19

Video Thumbnail
Reunio crisi covid Empresaris Comarca
Representants de la Comarca del Matarranya i del sector turístic i empresarial s'han reunit per primera vegada amb l'objectiu d'abordar la situació crítica que els empresaris pateixen a causa de la COVID-19. En aquesta reunió han participat membres de l'Associació d'Empresaris del Matarranya així co

Representants de la Comarca del Matarranya i del sector turístic i empresarial s’han reunit per primera vegada amb l’objectiu d’abordar la situació crítica que els empresaris pateixen a causa de la COVID-19.

En aquesta reunió han participat membres de l’Associació d’Empresaris del Matarranya així com representants de tots els partits polítics amb representació dins de l’ens comarcal. Per a la presidenta d’aquesta associació, Marta Ferràs, aquesta trobada “era una de les coses que demanem, ja que al final ells són els nostres representants aquí en el territori i és molt important i necessari que el sector públic i el privat vagin de la mà per a tirar endavant”.

En aquesta primera reunió s’ha intentat buscar un punt de partida des del qual poder avançar fins a trobar solucions als greus problemes econòmics de la comarca. Entre les mesures que han debatut destaca la voluntat de l’ens comarcal per a buscar una solució a la problemàtica generada per les despeses fixes de potència contractada de llum que han d’afrontar els diferents establiments en una època en la qual no poden desenvolupar les seves activitats amb normalitat. Una altra qüestió que es va abordar va ser la d’utilitzar els romanents de l’exercici 2020 per a concedir ajudes directes al sector, una possibilitat que des de la Comarca del Matarranya van descartar, ja que en paraules del conseller de territori José Ramón Arrufat: “Tenim clar que els romanents que té la Comarca són unes quantitats que semblen importants, però que són insignificants per al nombre de comerços i establiments que tenim i això no és una solució viable. A més, la Comarca té unes manques, per exemple en el servei de recollida de residus i el ‘Porta a Porta’, que s’han d’anar substituint i millorant amb aquests romanents.” Finalment, les diferents comarques de la provincia han demanat al Govern d’Aragó implantar la lliure circulació dins de la comunitat autònoma per a estimular el turisme i l’activitat econòmica, reclamació que ja és realitat, ja que a partir de demà Aragó desconfine les seues províncies i permetrà la circulació dintre de la comunitat.

REDACCIÓ
Mitjans