Logotips d'organismes oficials
blank

Bona resposta turística en una Setmana Santa atípica i marcada pels confinaments autonòmics

El turista que ha visitat el Matarranya ha estat predominantment aragonès

Video Thumbnail
Balanç turisme setmana santa
Hotels, restaurants i cases rurals del Matarranya van treballar prou bé en uns dies marcats per les limitacions en els desplaçaments i el predomini del visitant aragonès. Setmana Santa sense processons i ritmes de tambors i bombos. La Setmana Santa és, per costum, un moment d'alta ocupació turística

Hotels, restaurants i cases rurals del Matarranya van treballar prou bé en uns dies marcats per les limitacions en els desplaçaments i el predomini del visitant aragonès. Setmana Santa sense processons i ritmes de tambors i bombos.

La Setmana Santa és, per costum, un moment d’alta ocupació turística al Matarranya. I enguany, salvant les distàncies, s’han mantingut les previsions tot i les restriccions a causa de la pandèmia. De fet, s’ha viscut un pont molt intens, de bastantes reserves i de molta afluència de públic. Un visitant, això sí, de clar predomini aragonès. I és que les restriccions per la pandèmia i el tancament perimetral a nivell autonòmic ha fet que ni catalans ni valencians, visitants assidus al Matarranya, pogueren estar uns dies per la nostra comarca. Aforos al 30% i reserves a última hora han estat la tònica d’un pont de Setmana Santa que, tot i que s’ha treballat bastant i que done esperances al sector turístic, no amague la dificultat per la qual passe un dels motors econòmics de la nostra comarca.

Dijous, divendres i dissabte de Setmana Santa van ser els dies més potents d’un pont més curt que de costum. “En unes altres circumstàncies, igual haguérem treballat 15 dies o tres setmanes”, remarque Javi Moragrega, de La Fábrica de Solfa de Beseit. En anys normals, els festius escolars entre els alumnes aragonesos, catalans i valencians rarament coincidien, de tal manera que la Setmana Santa s’allargava per al sector del turisme. Enguany, per contra, “la Setmana Santa ha segut una mica més curta”. Tot i això, i encara que “les reserves han segut d’última hora, s’ha pogut treballar prou bé després d’un hivern bastat dur, i donant esperances de cara al futur”. Javi Moragrega creu que la resposta del turista aragonès “ha estat molt bona” i això és perquè “som un destí exòtic i en una oferta molt potent”.

Des de Ràfels, Jose Higueras, de La Alquería, apunte en esta direcció. “Han estat uns dies molt intensos. I no sol hem tingut gent de la capital, sinó també de comarques. Penso que hem tingut bastant moviment entre províncies. La gent té ganes d’eixir. I tot i que la gent no pot passar d’autonomia, s’ha mogut bastant”. Higueras explique que “des de la nostra experiència, hem tingut estances curtes. De dos o tres dies. I com la gent no pot fer previsions perquè les restriccions poden canviar, estem vivint molta reserva d’última hora”. Les cases i els masos de turisme rural, en moments de restricció de les trobades socials, han funcionat molt bé. Com també els apartaments turístics. I una de les coses que més s’està notant des de l’últim any és la proliferació del turisme de caravanes i autocaravanes.

RUBÉN LOMBARTE
blank Mitjans blank