Logotips d'organismes oficials
blank

Naturalesa i esport d’aventura, de la mà de l’influencer Depa Runner

L'Associació d'Empresaris i el Departament de Turisme de Comarca han portat al 'speaker' i 'influencer' José Antonio de Pablo per a fer promoció del paisatge i els entorns del Matarranya

Diuen que una imatge val més que mil paraules. I les que ha fet José Miguel Muñoz de l’experiència que ha viscut l’influencer Depa Runner pel Matarranya ho confirmen. Durant cinc dies, el reconegut speaker i editor José Antonio de Pablo ha visitat la nostra comarca, on ha tingut l’oportunitat de viure, en primera persona, els entorns naturals més interessants del Matarranya a través de l’esport. Rutes BTT, zones d’escalada, la Via Verda, les passarel·les al Parrissal, bicicleta de carretera, la tirolina de Fontdespatla o les zones de trail de muntanya del projecte Peñarroya1300 han sigut algunes de les experiències que ha viscut Depa Runner. Cinc dies intensos que han estat possibles gràcies a l’Associació d’Empresaris del Matarranya i el Departament de Turisme del Consell Comarcal, a través d’una acció que s’ha fet pels 18 municipis de la nostra comarca.

Depa Runner, que és conegut popularment pel seu paper d’speaker a les carreres de muntanya així com a editor de la publicació Trail Run, va recalcar que «tinc un bon amic, Santi Santamaría, que coneix molt bé esta comarca. I Santi, que és un gran ambaixador del Matarranya, fa temps que em parlava de vindre cap aquí». I durant estos dies «m’he trobat grans tresors a nivell paisatgístic». De fet, Depa Runner va concretar que «tinc la mania de mirar sempre cap amunt, pot ser perquè jo sóc de Valladolid, és la província més plana d’Espanya, i allí no hi ha pràcticament res. Aquí, a la vostra comarca, quan mires cap a dalt veus eixes muntanyes que, sense ser excessivament elevades, sí són molt violentes i bastant verticals». De fet, Depa Runner va quedar molt sorprès pel paisatge del Matarranya. Però també dels seus pobles. «Aquí es manté molta tradició, teniu un patrimoni artístic i cultural ponent i es veu molt de moviment de gent pels carrers».

Una de les primeres eixides de Depa Runner va ser de la mà del Matarraña Team, que per un costat el van acompanyar per les Roques del Masmut i les rutes trail de Pena-roja, i també van visitar el Parrissal de Beseit. «M’han enredat una mica», va destacar Depa Runner, «però ja tinc una experiència consolidada, i des del primer moment vaig veure que eixa no era la meua guerra». Depa va estar acompanyat de Carlos Jávega i David Vives, i després d’un dia de trail i córrer per alguns entorns del Matarranya, va pujar a la bicicleta. De fet, durant estos cinc dies va fer parada a totes les poblacions de la nostra comarca, descobrint diferents experiències turístiques i d’aventura al voltant del paisatge, com ara la Via Verda o la tirolina de Fontdespalta, i que s’ha consolidat com una de les propostes més interessants entre el públic que busque adrenalina.

En relació a l’experiència viscuda al Matarranya, Depa Runner va recalcar que «hem tingut temps per a entrenar, hem tingut temps per a l’oci esportiu, però hem tingut temps també per a fer molta sobretaula». I del Matarranya «m’emporto, entre altres coses, un tast d’olis que m’ha paregut sorprenent, i els bons vins que teniu». Al mateix temps, el redactor i influencer va recalcar que el Matarranya «és un territori molt interessant. Teniu bastant de tot, és com un parc de jocs i està tot molt a prop». L’experiència de Depa Runner servirà per a ampliar l’arxiu fotogràfic tant de l’Associació d’Empresaris com de la Comarca del Matarranya a través d’unes fotos espectaculars que barregen esport, naturalesa i aventura. També està previst que Depa Runner parlo de la seua experiència al Matarranya a través d’un reportatge a la seua revista.

RUBÉN LOMBARTE
blank Mitjans blank