Logotips d'organismes oficials

Alberto Cobos, nou director de la Fundació Dinópolis

Esta institució se centre en l'estudi, en l'anàlisi i la investigació de la paleontologia de la província, inventariant més de 2.000 jaciments a la Carta Paleontològica de Terol

Alberto Cobos es doctor en Ciències Geològiques per la Universitat del País Basc i exerceix de paleontòleg a Dinópolis des de l'any 1999. | Foto: NDM

El Patronat de la Fundació Dinópolis ha designat Alberto Cobos com a director de l’entitat. Així ho va donar a conèixer el president del patronat, el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Felipe Faci, que va manifestar que la decisió de l’organisme s’ha pres en una clara aposta per la continuïtat d’un projecte d’èxit , que va nàixer el 1998 i ha aconseguit ser un referent nacional i internacional en la investigació i la difusió de la paleontologia. De fet, Cobos, doctor en Ciències Geològiques per la Universitat del País Basc, exerceix de paleontòleg a Dinópolis des de l’any 1999, i en tots estos anys ha dirigit moltes excavacions que han tingut un enorme impacte en el sector, entre elles, la qual va permetre definir el Turiasaurus Riodevensis, considerat com el dinosaure més gran d’Europa.

Esta designació es va dur a terme després de la sortida del seu anterior responsable, Luis Alcalá, que deixe el càrrec per emprendre nous reptes professionals i a qui el conseller va agrair la seua intensa funció durant dos dècades al capdavant de la institució. Cobos ha treballat colze a colze amb el director eixint, que a més va dirigir la seua tesi doctoral sobre els dinosaures de Terol com a recurs per al desenvolupament territorial, de manera que Faci va destacar que la continuïtat de la Fundació està assegurada i manté el recolzament del Govern d’Aragó. El conseller i el director eixint han anunciat que Alcalá seguirà vinculat a la institució i han avançat la feina que s’està realitzant per presentar un projecte al govern central per constituir a Terol, aprofitant la infraestructura de Dinópolis, un centre sobre paleontologia.

La Fundació Dinópolis és una institució del mateix Govern d’Aragó, reconeguda com a museu monogràfic en paleontologia, que s’ha enfocat en l’estudi, anàlisi i investigació de la paleontologia a la província, i la projecció internacional ha aconseguit mostrar un model de compatibilització del coneixement científic amb la seua difusió lúdica. Terol és la província ideal per a l’estudi dels dinosaures, perquè és aquí on s’han trobat i definit 10 nous tipus d’espècies no avianes de les 26 descoberts a tota Espanya. Precisament, al Matarranya, concretament a la població de Pena-roja, podem visitar el Tastavinsaurus sanzi, un significatiu dinosaure de 20 metres de llargària que es va trobar a la partida de l’Escresola en uns treballs d’excavació que es van viure entre els anys 1997 i 1998.

REDACCIÓ
Mitjans