Logotips d'organismes oficials

El paleontòleg Alberto Cobos pren possessió com a nou director de la Fundació Dinópolis

Alberto Cobos, el nou gerent de la fundació Teruel-Dinópolis. | Foto: NDM

El doctor en Ciències Geològiques Alberto Cobos Periáñez s’ha incorporat al llarg de les últimes hores com a nou director gerent de la fundació Teruel-Dinópolis, després de substituir en el càrrec a Luis Alcalá. El nou director s’ha mostrat molt il·lusionat per esta nova etapa, destacant que «des que vaig arribar a Dinópolis i a esta província, fa ja 22 anys, he tingut clar que este territori té un potencial únic per a investigar, conservar i educar sobre la història de la vida a la Terra, i des de l’equip de la fundació seguirem treballant per a consolidar a Terol com un lloc de referència nacional i internacional a través dels seus recursos geològics i paleontològics», va considerar Cobos.

La investigació multidisciplinar d’Alberto Cobos el va portar l’any 2011 a desenvolupar una tesi doctoral titulada ‘Els dinosaures de Terol com a recurs per al desenvolupament territorial’. En ella conclou que l’aposta que el Govern d’Aragó va fer en el seu dia per implantar a la província un projecte paleontològic d’esta gran envergadura com és Dinópolis ha suposat un increment notable en el coneixement de les faunes de dinosaures de la Península Ibèrica, la creació d’un museu monogràfic en paleontologia i la difusió educativa de la història de la vida a la Terra per a tots els públics. D’esta manera, la província ha trobat en la paleontologia una aliada per impulsar el desenvolupament científic del seu territori.

Dinópolis és un parc paleontològic dedicat al món de la paleontologia en general i als dinosaures en particular, i que conste d’una seu principal a la ciutat de Terol i altres set seus disperses per la província, entre les quals trobem la de Pena-roja, on trobem el Tastavinsaurus. Enguany, Dinópolis commemore els seus 20 anys de vida, i durant este periple ha tingut més de 3,2 milions de visitants en una província de tan sols 134.000 habitants. Cobos considere que l’èxit d’este projecte ha estat «aconseguir que una ciència com la paleontologia sigue de màxim interès per a l’oci de milions de persones, ja que està fonamentat, preferentment, amb investigacions de primer nivell fetes pels especialistes a la pròpia província».

Al mateix temps, Cobos recalque que «esta col·laboració constant entre els àmbits científics i lúdics és vital per seguir creixent en benefici de la província, i la fundació seguirà treballant perquè Dinópolis tingue un entreteniment sustentat en evidències científiques». De fet, el paleontòleg va ser un dels encarregats de perfilar el discurs museogràfic del Museu Paleontològic de Dinópolis des dels seus orígens. El nou director de la fundació assegure que es presente un «període molt emocionant» on tant l’equip científic com l’equip comercial de Dinópolis seguiran implicats i coordinats en pro de l’avanç d’un projecte comú que aporte en positiu a tota la societat de la província i d’Aragó.

REDACCIÓ
Mitjans