Logotips d'organismes oficials

El Govern d’Aragó obri un segon tram per a sol·licitar bonos turístics

L'adquisició d'estos bonos s'ha de fer a través d'una de les més de 150 agències de viatges adherides a la iniciativa. Se subvencionarà un 40% de la factura i un màxim de 300 euros

Estos bonos turístics busquen incentivar els viatges dins de l'autonomia. | Foto: R. Lombarte

El Govern d’Aragó, a través del Departament d’Indústria i de les tres diputacions, ha llançat un segon paquet de bonos turístics, que s’estendran fins al pròxim 20 de desembre. Esta iniciativa, que busque impulsar el turisme intern a l’Aragó, s’ha dividit en dos trams. Entre el primer tram i este segon tram que s’obri ara, la iniciativa tindrà un pressupost màxim de 3 milions d’euros, posant un 50% el govern autonòmic i 500.000 euros més cada Diputació. A través d’esta ajuda, l’usuari pot subvencionar un 40 per cent de la factura presentada a través d’una de les 159 agències de viatge adherides a la iniciativa, amb un màxim de 300 euros.

Este paquet turístic ha de comprendre una pernoctació de dos nits seguides com a mínim en un mateix o diferent allotjament d’Aragó, i entre els quals tenim hotels, cases rurals, apartaments turístics, càmpings, refugis i albergs. Estos negocis han de tindre la consideració d’empresa turística i estar inscrits en el ‘Registre de Turisme d’Aragó’. Se subvencionaran també altres serveis turístics, com la manutenció en els allotjaments, amb un màxim de mitja pensió, serveis de salut i benestar, i també serveis esportius i excursions, aparcaments als allotjaments, entrades als parcs temàtics i estacions d’esquí (excloent balnearis) i activitats de turisme actiu.

El vicepresident i conseller d’Indústria, Competitivitat i Desenvolupament Empresarial del Govern d’Aragó, Arturo Aliaga, va remarcar la importància de posar en marxa este segon període dels bonos turístics, entenent que «són un al·licient i un incentiu per a donar a conèixer la riquesa turística, gastronòmica i patrimonial d’Aragó, així com tot el seu potencial natural. Però és també i, sobretot, una iniciativa que busque reactivar i incentivar el sector econòmic del turisme, i que s’ha vist afectat per les conseqüències de la crisi de la covid-19. Confiem que estos bonos estimularan la demanda turística i aportaran estabilitat al sector».

D’estos bonos turístics es poden beneficiar totes aquelles persones que tinguen la residència legal i estable a Espanya, i la persona sol·licitant ha de ser una de les persones que aprofito el viatge. Tota persona que va aprofitar un dels bonos del primer tram també en pot demanar en este segon. La inscripció es farà a través de la web de Turismo de Aragón, on la persona interessada s’ha d’inscriure en una aplicació. La durada d’esta segona fase del programa comence avui i arribarà fins al 20 de desembre. Més de 5.000 persones s’han beneficiat del primer tram d’estos bonos turístics que ha tret el Govern d’Aragó.

REDACCIÓ
Mitjans