Logotips d'organismes oficials
blank

Sensacions d’una Setmana Santa en un ‘Pont del Pilar’ de gran resposta turística

El Matarranya s'ompli de turistes i de veïns de segona residència en un pont que s'ha allargat cinc dies. Diumenge i dilluns, els dies més concorreguts de gent

Video Thumbnail
El Matarranya viu un Pont del Pilar de turisme massiu que recorda Setmana Santa
El Matarranya ha viscut uns intensos dies coincidint amb el Pont del Pilar. Entre turistes, visitants de segona residència i aficionats a la micologia, la comarca ha estat pràcticament plena estos cinc dies en un pont amb sensacions pròpies de Setmana Santa. Els establiments hotelers i les cases rur

El Matarranya ha viscut uns intensos dies coincidint amb el Pont del Pilar. Entre turistes, visitants de segona residència i aficionats a la micologia, la comarca ha estat pràcticament plena estos cinc dies en un pont amb sensacions pròpies de Setmana Santa. Els establiments hotelers i les cases rurals del Matarranya van fregar el 100 per cent d’ocupació, i des del dijous ja es va veure a molt de visitant en els nostres pobles. Que el Matarranya està de moda és una obvietat, i cada vegada són més els turistes que volen conèixer el destí ‘Matarranya’. Moltes pernoctes i molt visitant pels carrers dels nostres pobles, com ara a Calaceit i Queretes, on sobretot el diumenge i el dilluns es va notar un moviment excepcional.

Els entorns naturals que ofereix el Matarranya, i especialment el Parrissal de Beseit, van estar entre els reclams turístics més sol·licitats. Tot això en uns dies que a més van coincidir amb una bona campanya de bolets, i que van atraure fins a pobles com Torredarques i Mont-roig a molts amants d’este producte. Els conjunts històrics de Ràfels, La Freixneda i Vall-de-roures es van copar de turistes, mentre que el museu ‘Dinópolis’ de Pena-roja de Tastavins, que precisament tanque la temporada coincidint amb el pont del Pilar, va atraure a molt públic familiar. També va atraure a molt de públic la Via Verda, mentre que la tirolina de Fontdespatla va ser un gran reclam per als amants de les emocions fortes.

De fet, en relació a la resposta turística que s’ha viscut estos dies, Javi Moragrega, de la Fàbrica de Solfa de Beseit, va destacar que «des de dijous vam veure molt visitant», i s’han viscut «quatre o cinc dies que podem comparar perfectament amb les festes de Setmana Santa». Unes sensacions que ja es van notar l’any passat, si bé és cert que el 2020 veníem d’un any sense Setmana Santa a causa del confinament domiciliari.

El repte de la massificació
El Matarranya fa ja dècades que aposte pel turisme de qualitat, encara que ha estat sobretot en estos últims 10 anys quan s’ha viscut un important increment de visites, especialment en caps de setmana, per Setmana Santa i al llarg dels mesos d’estiu fins al pont del Pilar. Des del Convent de la Fresneda, Ana Marta Romeo va destacar que «el Matarranya té molts reptes que afrontar», encara que entre els més immediats està evitar la massificació del turisme. En este sentit, Romeo va concretar que «el sector empresarial i l’administració pública hauríem de plantejar quant turista podem sostindre per no morir d’èxit». La massificació és un risc. Però no només la d’espais naturals. «També la de pàrquings o la dels centres històrics», va apuntar.

R. LOMBARTE
blank Mitjans blank